Kezdőlap Zenei élet Neil Young: Young Shakespeare

Neil Young: Young Shakespeare

2021. március végére egy igazán különleges albummal jelentkezett a torontói rock-legenda – melynek jóvoltából egy fél évszázaddal ezelőtti koncertjének lehetünk résztvevői.

A Grammy-díjas énekes egy eddig kiadatlan: 1971-ből származó koncertfelvételével lepi meg a közönséget, amely mellett a fiatal Neil Young legkorábbi koncertfelvételét is meg lehet ismerni.

A lemez különlegessége, hogy az előadó egy teljesen új arcát mutatja meg, hiszen mindössze egy akusztikus gitárral, egy zongorával és egy szájharmonikával lépett fel 1971. január 22-én Connecticutban, a Stratfordi Shakespeare Theatre-ben – ahol a most CD-n és LP-n egyaránt megjelenő anyagot rögzítették.

A pont ötven évvel későbbi megjelenést az eredeti szalagokból restaurálták és állították össze a járvány miatti lezárások alatt – amikor mint az sajnos tudjuk: minden más mellett a koncertélet is megállt.

A korongon egyedi és intim hangzásban csendülnek fel a művész akkori aktuális slágerei – többek között az azóta már klasszikussá lett „The Needle and the Damage Done”,az „Old Man”, a „Heart Of Gold” vagy a „Helpless” is.

Komlós József JR