Kezdőlap Kiemelt Lezárt ügy: nyitott autóból loptak

Lezárt ügy: nyitott autóból loptak

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak a két helyi gyanúsítottal szemben.

Egy csikériai férfi tett bejelentést a rendőrségre 2020. október 10-én a reggeli órákban, miszerint ismeretlenek az éjszaka folyamán kilopták pénztárcáját a kocsijából, amely egy udvarban parkolt. A férfi nem zárta le a járművet, így fértek hozzá az értékeihez a tolvajok. A sértett miután látta, hogy nincs meg a tárcája, nem tett bejelentést a rendőrségen, hanem hazament és lefeküdt aludni. Röviddel később a bank hívására ébredt, mivel többször próbáltak meg – sikertelenül – pénzt felvenni a bankkártyájával.

Az elkövetőknek nem szegte kedvét a több sikertelen tranzakció: tovább próbálkoztak, és a helyi boltokban fizettek a lopott kártyával.

A rendőrök kamerafelvételek segítségével rövid időn belül beazonosították a feltételezett elkövetőket. A lopással és csalással is gyanúsítható 31 éves és 23 éves férfiakat a nyomozók kihallgatták.

A szabadlábon védekező bácsalmási lakosok ügyében a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban adták át az ügyészségnek.

Kérjük, fogadják meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság jó tanácsait:

Az elkövetőknek néhány pillanat is elég ahhoz, hogy az autóban hagyott pénztárcát, táskát és egyéb értékeket megszerezzék. Mielőtt az autót magára hagyják, győződjenek meg arról, hogy nem hagytak-e látható helyen értéket. Személyes irataikat soha ne hagyják a járműben! A csomagokat úgy célszerű elrendezni, hogy közben senki ne figyelhesse meg, mi került a csomagtartóba. Távozás előtt még egyszer ellenőrizzék, hogy az autó ajtajai be vannak-e zárva! Az indítókulcsot mások számára ne tegyük könnyen hozzáférhetővé.

Igaz a mondás, alkalom szüli a tolvajt. Könnyelműségükkel ne segítsék hozzá az elkövetőket a könnyű zsákmányhoz! Egy kis odafigyeléssel elsősorban saját magukat óvhatják meg attól, hogy bűncselekmény áldozatává váljanak.Amennyiben mégis áldozattá váltak, célszerű erről a legrövidebb időn belül bejelentést tenni a legközelebbi rendőrségen. Ha bankkártyát, hitelkártyát is eltulajdonítottak a tolvajok, erről telefonon keresztül haladéktalanul értesíteni kell a pénzintézetet, és intézkedni kell a kártyák letiltásáról.