Kezdőlap Kiemelt Bács-Kiskun megyében történt

Bács-Kiskun megyében történt

Az elmúlt 24 óra eseményei röviden.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. június 15-én 0 óra és 24 óra között 14 esetben összesen 73 külföldit tartóztattak fel. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért mindannyiukat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a szolgálatban lévő állomány 146 illegális migráns akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán nyomozás indult egy 39 éves szerb nő ellen közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt. Az asszony 19 óra 50 perckor kilépésre jelentkezett a tompai határátkelőhelyen. Útlevele ellenőrzésekor azonban kiderült, hogy abban hamis bélyegzőlenyomatok vannak.

A tegnapi napon a nyomozók és járőrök 8 személyt fogtak el, és további 13 előállításáról intézkedtek. Hatan bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai két férfit vettek szabálysértési őrizetbe. A 19 éves lajosmizsei, valamint a 31 éves kecskeméti sofőrök úgy vettek részt a közúti közlekedésben, hogy nem rendelkeztek vezetői engedéllyel. A rendőrök gyorsított bírósági eljárást kezdeményeznek mindkettejük esetében.

A kiskunfélegyházi egyenruhások egy Volkswagent vezető férfit igazoltattak Bugacon. A kiskunmajsai lakosnak nem volt jogosítványa, így őt is szabálysértési őrizetbe vették.

Az Ózdi Járásbíróság adott ki elfogatóparancsot az ellen a 46 éves sáti lakos ellen, akit a megyeszékhelyi rendőrök 22 óra 15 perckor fogtak el. A férfit a fogdára szállították.

Megyénkben az elmúlt 24 órában 1 súlyos és 4 könnyű sérüléssel járó, valamint 13 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Ittas vezetés gyanúja miatt két személyt állítottak elő vér-vizelet mintavételre.