Kezdőlap ÉT-TRENDEK Keceli Aszalva jó – csak természetesen!

Keceli Aszalva jó – csak természetesen!

Minden adott az egészséges finomságokhoz: friss, hazai, vitaminban
gazdag gyümölcs, természetes eljárás. Ezt kínálja a Keceli Aszalva jó
termékcsalád, melyek cukor- és tartósítószer nélkül készülő
aszalványok, valamint szörpök, gyümölcslevek és lekvárok.

A keceli vállalkozás története több évtizedre tekint vissza, de az
elmúlt években bővítették profiljukat az egészségtudatos táplálkozás
irányába. Csonka Miklósné Márti és családja a nyolcvanas évek
második felétől foglalkozik mezőgazdasággal, egykoron ezt tanulták
szüleiktől, ebbe nőttek bele. A kezdeti szőlőtermelésből és
gyümölcstermesztésből nőtte ki magát a ma ismert, és keresett Keceli
Aszalva Jó termékcsalád. Mi adta mindehhez a motivációt, arról a
tulajdonosnő mesélt.

– Saját termékek gyártásának ötletét a boltban vásárolt
aszalványokban való csalódás adta. Az ötlet alapján hajtott a
kíváncsiság, mi mit hozhatnánk ki saját gyümölcseinkből, milyen
egészséges finomságokat tudnánk a családok asztalaira juttatni –
részletezte Csonka Miklósné.


Miben más a Keceli Aszalva Jó termékcsalád? A gyümölcsökből
készült finomságoknál a cukrozást elhagyják, így lesz cukormentes,
egészséges aszalvány.

– Évek alatt fejlesztettük ki saját technológiánkat, melyek fókuszában
a kezdetektől az egészségtudatos táplálkozás áll. Minden termékünk
adalékanyag-mentes, természetes anyagokból, saját gyümölcsökből
készülnek. Kísérletezéseink során értük el, hogy termékeink megőrzik
a gyümölcsök eredeti ízét és aromáját, így egyszerre finomak és
egészségesek – árulta el Csonka Miklósné Márti.

A Keceli Aszalva Jó natúr termékcsalád kínálata folyamatosan bővült
az évek alatt: az aszalt gyümölcsök mellett ma már a
gyümölcstekercsek, gyümölcslevek, rostos, gyümölcsszörpök,
lekvárok teszi teljessé. Újdonságként kísérleteznek már teákkal,
gyógy- és aromanövény szörpökkel, ízesített gyümölcslevekkel.

– Sokféle gyümölcsöt feldolgozunk, meggyet, magnélküli szőlőt,
szilvát, körtét, sárgabarackot, birsalmát is, emellett a
gyümölcstekercseknél használunk még epret, szedret, melyeket a
konyhakertünkben nagyobb mennyiségben termeljük. A
gyümölcstekercsek újdonságok a kínálatunkban, melyeket egyedi
technológiával alkotunk meg, így egy nagyon különleges finomságot
vehetnek kézbe vásárlóink. A lekvárjaink egyediségét pedig az adja,
hogy sűrítőanyag nélkül, préseléssel készülnek, így csak a
gyümölcshús kerül az üvegekbe – sorolta.

A család a közelmúltban a gyümölcsösét is bővítette, ültetésekbe
kezdtek. Újdonságként homoktövis és csipkebogyó gazdagítja a
gazdaságot, melyeket a jövőben szintén szeretnének a termékgyártás
során hasznosítani.


A Keceli Aszalva Jó termékek nem csak finomak, de tetszetős külsejű
csomagolásban kaphatók. A különleges design megálmodója és
megvalósítója Csonka Miklósné Márti lánya, Tímea.

– A lányomnak köszönhető ez a szép megjelenés, mely tökéletesen
tükrözi a hagyományőrzés iránti elkötelezettségét. Mindez párosul
nála a népművészettel és a természetgyógyászattal. Így született meg
az a design, mely egyaránt utal a termékek természetességére, a
letisztult technológiára. Ennek kapcsán örömmel osztanám meg, hogy
Tímea egyre inkább orientálódik a gyógynövények irányába. Már
saját gyümölcsteákat is készít gyümölcs, virágszirom és
gyógynövények keverékéből, valamint fűszerezett gyümölcsszörpöt
különböző aroma- és fűszernövények felhasználásával. Így hamarosan
a repertoárunk újabb, egészséges finomságokkal bővülhet.

Elérhetőségek:
Facebook oldal: Keceli Aszalva Jó
Tel: 06-70/774 1394
e-mail: [email protected]