Kezdőlap Események Büszke sajtó

Büszke sajtó

Kunok nyomában


A kiskunhalasi Pásztortűz Egyesület 2021-ben, immár tizenharmadszor is megszervezte a Büszke Kiskun Tábort. Végső István történész vezetésével a gyermekek megismerkedhettek Kiskunhalas és a Kiskunság históriájával. A előadások és éták révén sokat megtudhattak számos érdekességekről és rejtélyről is. A program megvalósulását önkéntes diák is segítette.
A kiskunhalasi városi könyvtár helytörténeti gyűjteményének és előadások révén tárult a diákok elé szülőhelyük története. A városban nézték meg a fontosabb látnivalókat. Templomok, városházák és szobrok történetét tudták meg. 


Másnap Szankra és Kiskunmajsára utaztak. A szanki Kiskun Emlékhely meglátogatásával teljes képet kaphattak a gyerekek a kunok életéről, történetéről. A mini skanzenben betekintést nyertek a kiskunsági életmódba.  Az egykori Mayossaszállásán, a Konecsni György Múzeumban, a helytörténeti gyűjteményben is ellátogattak. Itt sokat megtudtak a  kisváros paraszti kultúrájáról. Utolsó napon erdei sétán vettek részt a fehértói erdőben. Felfedezték a virginiai holdruta egyetlen európai élőhelyét, és a 300 éves címeres tölgyfát is. Kunfehértón megtekintették a  tájházat is. Végül a kimerítő kirándulásokat, sétákat a Tófürdői strandon pihenték ki.