Kezdőlap Kiemelt Kifosztás gyanújával őrizetben

Kifosztás gyanújával őrizetben

Elfogták a kiskunhalasi rendőrök azt a nőt, aki több mint 50.000 forintot vitt el egy 60 éves, nemrégiben agyvérzést és infarktust szenvedett férfi lakásából.

Még az év elején tett bejelentést kifosztásról egy 60 éves hallás-és látássérült tompai lakos a Kiskunhalasi Rendőrségre.

A sértett elmondta, hogy egy férfi jelent meg a házánál idén januárban, hogy pénzt kérjen tőle, de mivel nem ismerte jól, így nem adott neki kölcsön. Nem sokkal később a férfi élettársa is megjelent nála, hívás nélkül bement a lakásba, majd számon kérte az időset, amiért nem adott pénzt a párjának. A sértett a nőt is távozásra szólította fel, majd amikor elment, észrevette, hogy vele együtt a pénze is eltűnt, ezért értesítette a hatóságot.

Az áldozat elmesélte azt is, hogy épp aznap érkezett meg az 54.700 forintos nyugdíja, amiből 200 forintot a postásnak adott, a többit pedig elrejtette a lakásban.  A hívatlan női vendégen kívül más nem fordult meg a házban, így biztos volt benne, hogy ő vitte el a pénzét.

A rendőrök eljárást indítottak a nővel szemben kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Időközben másik öt lopásra is fény derült, amelyekkel kapcsolatban a nyomozók úgy vélték, hogy egyrészt az esetek összefügghetnek, másrészt az asszonynak köze lehet hozzájuk. A sejtés később be is igazolódott: a vagyon ellen bűncselekményeket a nő követte el.  

A gyanúsítottat a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai őrizetbe vették. Azt is vizsgálják, hogy követhetett-e el további, hasonló jellegű bűncselekményeket.