Kezdőlap Kiemelt Hat hónap mérlege: legalább 19 lopás

Hat hónap mérlege: legalább 19 lopás

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai őrizetbe vették a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 29 éves férfit.

Még 2020 decemberében több feljelentés érkezett a megyeszékhelyi rendőrségre, amelyek elkövetési módszere kísérteties hasonlóságot mutatott. A város üzemanyagtöltő állomásairól ismeretlenek gázolajat vittek úgy, hogy hol kannákba, hol pedig autóba tankoltak, majd fizetés nélkül távoztak. A jellemzően 15-20.000 forintos lopások körülményeit elemezve a nyomozók kiderítették, hogy a bűncselekményeket ugyanaz a férfi követhette el. Néhány alkalommal egyedül volt, de olyan is előfordult, hogy egy társa biztosította az eredményes elkövetést.

A rendőrök a beszerzett adatok alapján rövid időn belül beazonosították a feltételezett tettest, aki nem csupán üzemanyaglopásra szakosodott. Az elmúlt pár hónapban legalább 10 alkalommal fordult elő, hogy áruházakból, kisboltokból, élelmiszerüzletekből szinte válogatás nélkül vitt el különféle termékeket: ruhákat, szeszes italt, műszaki cikket, mosóport. A gátlástalan tolvaj néhány helyen a megpakolt bevásárlókosárral együtt sétált ki a boltból.

A 29 éves kecskeméti illetőségű férfit a nyomozók 2021. július 13-án előállították, üzletszerűen elkövetett lopás miatt kihallgatták és őrizetbe vették.  A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya előterjesztést tett a gyanúsított letartóztatásának indítványozására. A jellemzően egy-egy cselekményben segédkező bűntársak jelenleg szabadlábon védekezhetnek.