Kezdőlap Események A Padel népszerű minden korosztályban

A Padel népszerű minden korosztályban

Szeptember 11-én, szombaton rendezik meg az I. September Padel Race – Kecskemét elnevezésű amatőr, nyílt ranglistás, pénzdíjas versenyt. A megméretésnek a szervező kecskeméti Padel Club pályája ad otthont, a műkertvárosi sportcentrumban.

Hazánkban is egyre nagyobb teret hódit a Padel tenisz névre keresztelt labdajáték, melyet a tenisz és a fallabda keverékeként lehet elképzelni. Kecskeméten tavasszal nyitotta meg kapuit a Padel Club a műkertvárosi sporttelepen. A két nemzetközi minősítésű Padel műfüves versenypálya kivitelezését és üzemelését az alapító – az Engedmény Sport Szociális Szövetkezet – Lázár Zoltán sportoktatóra bízta, aki jelentős tapasztalattal bír a fallabda sportágban, mind az üzemeltetésben, diákok oktatásában, mind pedig a versenyszervezésben.

A szakembert arra kértük, mutassa be közelebbről is a padelt.

– Ez az új szabadidős ütősport, mely versenysportág is egyben, Latin- Amerikából indult útjára, majd Spanyolországon keresztül hódította meg Európa szinte minden országát, így hazánkat is. A Padel tenisz névre keresztelt labdajátékot úgy kell elképzelni, mint a tenisz és a fallabda keverékét. Elsősorban párosban játsszák, de létezik szóló verziója is. Népszerűsége abban rejlik, hogy minden korosztály számára néhány tíz perc alatt elsajátítható, s egy óra után élvezetes játékot biztosít. A pálya lehet kemény borítású vagy műfüves, mérete kisebb mint a teniszé, így könnyebb befutni. A fallabdával ellentétben előnye, hogy a labda nagyobbat pattan, így valamivel kisebb erőfeszítéssel lehet hosszú labdameneteket játszani, hiszen az üvegfalról lejövő labda még játékban marad. Jelenleg a pályák szabad ég alatt találhatók, de még az idén tervezzük a fedett pályát is. A játékosoknak a felszerelést biztosítjuk – részletezte Lázár Zoltán.

A Padel ismertsége folyamatosan nőtt az elmúlt hónapokban, most azonban újabb mérföldkőhöz érkezhet, hiszen a Padel Club szeptember 11-én megrendezi az I. September Padel Race – Kecskemét elnevezésű nyílt ranglistás, pénzdíjas versenyt.

– Nem titkolt célunk, hogy a versennyel a megméretés izgalma és kihívása mellett a térségünkben lévő játékosokat egységbe kovácsoljuk, tovább népszerűsítsük a sportágat. A versenyre bárki benevezhet csapatban (2 fő) és vegyes párosban is, a feltétel csak az, hogy a Magyar Padel Szövetségben regisztrált versenyző legyen, ez egyúttal országos ranglistapozíciót is jelent. Ebben a regisztrációban segít a club. Bízunk benne, minél többen éreznek kihívást és örömmel jönnek megméretni magukat Padelben. Várjuk a szurkolókat is, akik remélhetőleg a közeljövőben maguk is próbára teszik magukat ebben a különleges sportágban – mondta végül Lázár Zoltán.

www.padelkecskemet.hu

6000 Kecskemét Szent István város 1/A

Műkertvárosi Sportcentrum

Tel: 06-70-742-8166

[email protected]

Nyitva tartás: H-V 8 – 21 óráig