Kezdőlap Kiemelt BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN TÖRTÉNT

BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN TÖRTÉNT

Az elmúlt 24 óra eseményei röviden.

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. október 24-én 0 óra és 24 óra között 7 esetben összesen 50 határsértőt tartóztattak fel Vaskút, Csikéria, Kiskunfélegyháza, Hercegszántó és Nagybaracska közigazgatási területén, valamint a tompai közúti határátkelőhelyen. A magukat szír, marokkói és afgán állampolgárnak valló külföldiek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, így a rendőrök a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén további 85 illegális migránst akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen az ország területére lépjenek.

A tegnapi napon a nyomozók és járőrök 6 személyt fogtak el, és további kilenc előállításáról intézkedtek. Hárman bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

Engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság járőrei egy 38 éves és egy 41 éves férfivel szemben, a bajai rendőrök pedig egy 28 éves férfivel szemben intézkedtek. Az egyenruhások – gyorsított bírósági eljárás lefolytatása érdekében – mindhármójukat szabálysértési őrizetbe vették.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai előállítottak egy 51 éves helyi lakost, akivel szemben a bíróság szabálysértési elzárás végrehajtását rendelte el. A helybélit a fogdára szállították.

Szabálysértési őrizetbe került azt a kiskunfélegyházi lakos is, aki vasárnap kora este egy kecskeméti áruházból bizsu ékszereket és hajcsatot próbált eltulajdonítani. A tulajdon elleni szabálysértést elkövető 36 éves férfit a biztonsági őr tetten érte, és a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta.

Megyénkben az elmúlt 24 órában 2 könnyű sérüléssel járó, valamint 5 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén történt rendőri intézkedés. Ittas vezetés gyanúja miatt egy sofőrt állítottak elő vér-vizelet mintavételre.