Kezdőlap Kecskemét Ők lettek a 12. SZÍN-TÁR díjazottjai

Ők lettek a 12. SZÍN-TÁR díjazottjai

Hét színészképző intézmény hallgatói fesztiváloztak hat napon át, Kecskeméten. A szakmai zsűri felfedte, mely előadásokat díjazták.

A 12. SZÍN-TÁR, a Színművészeti Egyetemek Találkozója szeptember 21-26. között, Kecskeméten ismét lehetőséget adott a magyarországi és határon túli magyar nyelvű színészhallgatóknak, hogy bemutatkozzanak. Különféle műfajokkal, klasszikus és kortárs darabokkal örvendeztették meg a kecskeméti közönséget a színészi pályára készülő fiatalok.

A szakmai zsűri tagjai – Csapó Virág, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművésze; Galambos Attila, a KKJNSZ irodalmi vezetője; Szabó Attila színháztörténész, tanár, PIM-OSZMI; valamint Tóth Kata, a KKJNSZ dramaturgja, a fesztivál szakmai vezetője – idén is díjazta a legjobb produkciókat. 

Rómeó és Júlia

A Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves bábszínész osztályának „Rómeó és Júlia” című előadása a legjobb előadás díját nyerte el a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház zsűrijétől.

Ajándékul vegyétek tőlem

A Magyar Művészeti Akadémia Díját pedig SzántuszNoya nyerte el. A Kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Színház és Film Kar elsőéves mesterszakos hallgatójának „Ajándékul vegyétek tőlem” című kísérleti performansza az egyik legsikeresebb eseménye volt a 12. SZÍN-TÁR, Színművészeti Egyetemek Találkozójának. 

Gratulálunk a díjazottaknak!

A találkozót támogatta az EMMI, az EMET, az NKA és az MMA.