Kezdőlap Kiemelt Tiszta szívvel várták a Juhar iskolások a rendőröket

Tiszta szívvel várták a Juhar iskolások a rendőröket

A Bács-Kiskun megyei rendőrök mézeskalács szívet kaptak a gyerekektől.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök „Gyermekeink biztonsága közös felelősségünk” jelmondattal 2021. október 1-én a Kecskeméti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Logopédiai Intézetben a speciális, nevelő munkát támogató, segítő egyedi foglalkozásokat szerveztek. A különböző szolgálati ágak baleset-, és bűnmegelőzést célzó tevékenységgel, példaértékű empátiával foglalkoztak az intézmény fogyatékkal élő gyermekeivel, aki saját kézzel készített mézeskalács szivecskéket adtak cserébe.

Bozóné Soós Marianna Tímea címzetes r. alezredes – a főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakelőadója – a prevenció széles eszköztárával ismertette a fiatalkori bűncselekmények megelőzési lehetőségeit, gyakoroltatta a biztonságos mindennapok szabályait. Speciális feladatokon keresztül beszélt a drogprevencióról, a környezet- és természetvédelemről. Az állatvédelem kiemelt hangsúlyt kapott az eseményen.

A megyei Közlekedésrendészeti Osztály baleset-megelőzési előadója, Farkas Attila c. r. főtörzszászlós közreműködésével a gyermekek számára lehetőség nyílt a mobil KRESZ park használatára, a balesetmentes gyalogos és kerekpáros közlekedés megismerésére és annak elsajátítására.

A rendőrök szolgálatban használt eszközeinek bemutatása, szemrevételezésére nagy sikert aratott mind az óvodások, mind a középiskolás tanulók körében. A diákok mindegyike átérezhette, hogy a rendőrök segítőkészek, támogatók. A komplex prevenciós nap tanulsága, hogy a segítségkérés szabályait érdemes folyamatosan gyakoroltatni a gyermekekkel.

  • A közlekedés során is fokozottan figyeljünk a fogyatékkal élőkre, és segítsük őket!
  • Ha eltévedt, magatehetetlen személyt látunk, biztosítsuk a tőlünk elvárható segítséget!