Kezdőlap Diákélet Két döntőt is játszottak a Sparisok

Két döntőt is játszottak a Sparisok

sportág: asztalitenisz

helyszín: Budapest Ormai László Asztalitenisz Csarnok

időpont: 2021.10.23-24.

korosztály: ifjúsági (U19), felnőtt

Két döntőt is játszottak a Sparisok

A hétvégén az ifjúsági és felnőtt korosztály számára rendeztek első osztályú országos ranglistaversenyt a lányoknak Budapesten az Ormai László Asztalitenisz Csarnokban. Az U19-esek páros versenyével kezdődött szombaton a küzdelem, ahol kecskeméti részről a Tölgyes-Polónyi és a Zsitva-Szabó pár volt érdekelt. Zsitváéknak rögtön az első körben meggyűlt a baja a Kemecsei-Nagy (Staisztika) párossal, sajnos nem tudták felvenni a ritmust a jobb játékerőt képviselő egységgel szemben és 3:0 arányú vereséget szenvedtek. A Tölgyes-Polónyi duó viszont szépen vette az akadályokat, sorrendben először a Nagy-Pétery (PEAC) 3:0, majd Hudák (Statisztika)-Letanóczki (KSI) 3:0, és a Barcsai-Dohoczki (Statisztika) 3:0 mérkőzéseken keresztül jutottak a döntőbe szett veszteség nélkül. A döntőben a Szosznyák-Tanács páros jó taktikával és kevés hibával megállásra kényszerítette a menetelést, így az ezüstéremmel Polónyinak immáron harmadszor sikerült az idősebbek között döntőt játszania nyár óta, ami kiváló teljesítmény.

Az egyéni számban, míg Szabó Anitának és Zsitva Viviennek nem jött össze a selejtező és nem sikerült a főtáblára jutás, addig Polónyi Nóra viszonylag könnyen teljesítette a csoportját és jutott a főtáblára. Itt első körben Dohoczki személyében egy csoport másodikkal találkozott, akit 3:0 arányban sikerült legyőzni. Ezután jött a nyolcaddöntőben a 19 éves Dari (Budaörs) a verseny első kiemeltje, aki a rutinját és a korkülönbséget érvényesíteni tudta Polónyi ellen és nyert 3:0 arányban.

Vasárnap kerültek megrendezésre a felnőtt páros és egyéni számok, ahol a legjobbak nélkülözésével próbálták a versenyzők kihasználni a lehetőséget arra, hogy minél jobb eredményt tudjanak elérni. Párosban a Füle-Polónyi kettős első körben 3:1-re verte a Letanóczki (KSI)-Hudák (Statisztika) párost, majd négy közé jutásért kikapott a későbbi győztes Laskai (Nyíregyháza)-Adamik (Tatai AC) pártól 3:0 arányban.

Egyéniben a sérüléssel bajlódó Drabantnak voltak ugyan jó pillanatai a csoportkörben, de sajnos két vereséggel búcsúzott a versenytől. Polónyi a csoportkörben három győzelemmel jutott a főtáblára és jelezte, hogy az idősebbeknek is számolni kell vele. A főtáblán 4:2-re legyőzte Barcsait (Statisztika), majd a negyeddöntőben a versenyt később megnyerő Balogh (Békés) ellen vesztett egy látványos szoros meccsen a kecskeméti tehetség. Füle Kata a selejtezőben begyűjtött egy nem várt vereséget, így a saját dolgát nehezítette meg azzal, hogy a főtáblán egyből a második kiemeltet kapta Molnár (Statisztika) révén. A végletekig kiélezett meccsen Füle a döntő szettben a legkisebb különbséggel 11-9-re nyert, így 4:3-mal ő lépett tovább. Négy közé jutásért azzal a Czeglédivel játszott, akitől a selejtezőben vereséget szenvedett, de itt már nagyobb összpontosítással és fegyelmezettebb játékkal sikerült 4:1-re megverni. Az elődöntőt az Extra Ligában klubtársával, Tölgyes Dorottyával vívta, ahol Füle tudott irányítani, míg Tölgyes nem találta az ellenszert és Füle kerülhetett a döntőbe. A fináléban elmaradt a koncentráció Balogh (Békés) ellen, aminek következményeként a békési lány örülhetett a meccs végén és állhatott a dobogó legfelső fokára.

Szabó Krisztián edző: A hétvégén szerzett két ezüstérem remek szereplés számunkra, de pont a két döntőt tekintve talán nagyobb odafigyeléssel, pontosabb játékkal lehetett volna fényesebb is az érem.