Kezdőlap Diákélet Küldök egy összefoglalót a Kollégiumban lezajlott Pályaorientációs Programról.

Küldök egy összefoglalót a Kollégiumban lezajlott Pályaorientációs Programról.

November 15.Hétfő délután lezajlott az első pályaorientációs előadás a Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégiumban. A Pályorientációs Hét keretében Halczman Szilvia középiskolai kapcsolatokért felelős dékáni megbízott és Czeglédi Tímea, a GTK dékáni hivatal vezetője tartott előadást. Szó volt a Neumann János Egyetem képzéstípusairól, a duális képzésekről,hazai és külföldi ösztöndíjakról, kollégiumi elhelyezésről. A diákok megtekinthettek egy kisfilmet a Gamf karról, bemutatták a járműépítő csapatokat, hallgatói műhelyeket, illetve fotókat az egyedülálló tőzsdetojás elnevezésű, kétszintes előadó teremről és a forgószínpados, 500 fős előadóról. A kollégisták tájékoztatást kaptak a Gamf Kar a Kertészeti és Vidékfejlesztési, valamint a Gazdaságtudományi Kar alapszakjairól, mesterszakjairól és a felsőoktatási szakképzési karokról.

November 16. mai napon Gáldonyi Sándor őrnagy MH KIKNYP tájékoztatta a kollégium diákjait a katonai szolgálatvállalás lehetőségeiről, feltételeiről. Bemutatta az állománykategóriákat, a szolgálati formákat, az alkalmassági vizsgálat részleteit. Említésre kerültek a folyamatosan növekvő illetmények, járandóságok , az Acélkocka képzés és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen való továbbtanulás lehetősége.
November 22-én, hétfőn folytatódott a Pályaorientációs Hét a Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégiumban. Előadást tartott a Diákhitel Központ képviseletében Országh Ákos. Beszélt az egységes Európai Felsőoktatási térség lényegéről, a mobilitásról, átjárhatóságról, a felvi.hu-n található kalkulátorról és a mielőbbi regisztrációról.Részletesen bemutatta a diákhitel termékeket és mint a Tokaj-Hegyalja Egyetem oktatási igazgatója a pontszámítást is részletesen elmagyarázta.
November 24.Szerda délután Klement Orsolya érkezett a Munkaügyi Központ előadójaként. Bemutatta az Ifjúsági Garancia Program elemeit, megemlítette a vállalkozóvá válási támogatást, a tanácsadások típusait, majd elmagyarázta a 25 év alattiak SZJA mentességét (2022). Szó volt az önéletrajz fontosságáról, az állásinterjúkon való megjelenés alapjairól és a munkaszerződésről.