Kezdőlap Hírek LEZÁRT ÜGY: NEM CSAK LOPOTT, RABOLT IS

LEZÁRT ÜGY: NEM CSAK LOPOTT, RABOLT IS

A lajosmizsei rendőrök befejezték annak helybéli férfi ügyének a vizsgálatát, aki négy bűncselekményt is elkövetett idén tavasszal.

Három lopásról és egy rablásról érkezett bejelentés a lajosmizsei rendőrőrsre 2021 áprilisa és májusa között. A nyomozók úgy vélték, hogy a bűncselekményeket ugyanazon személy követte el, mivel az elkövetési módok kísérteties hasonlóságot mutattak, és a sejtésük végül be is igazolódott.  

Az ekkor még ismeretlen tolvaj elsőként hangszereket lopott egy lajosmizsei iskolából április 16. és 18. között. Az intézmény egyik épületének ajtaját feszítette fel az elkövető, hogy hozzáférjen a 100.000 forint értékű holmikhoz. Majd ugyanezen a hétvégén egy parkoló autót is feltört, ebből az akkumulátort vette ki. A hónap végén egy telephelyre ment be, innen vízórákat, tolózárakat és csapokat vitt el több mint 600.000 forint értékben.

Májusban az egyik helyi ingatlanba tört be a tolvaj, itt egy üres gázpalackot szemelt ki magának. Arra azonban biztosan nem számított, hogy amikor távozni szándékozik a zsákmánnyal, hirtelen megjelenik előtte a sértett. Az 59 éves férfi megpróbálta visszatartani, és a rokkantkocsijába kapaszkodva igyekezett visszavenni a tulajdonát. Az elkövető – a mielőbbi távozás reményében – meglökte a mozgássérült sértettet, aki elvesztette egyensúlyát és beleesett a virágoskertbe. A rabló ezután könnyedén távozott.

A rendőrök adatgyűjtésbe kezdtek, és beszerezték a környék térfigyelő kameráinak felvételét, ami alapján beazonosították a bűncselekmények feltételezett elkövetőjét. A 29 éves férfit pár nappal a rablást követően elfogták és őrizetbe vették. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki üzletszerű lopások és rablás miatt. Az ügy vizsgálatát befejezték a rendőrök, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.