Kezdőlap Zenei élet Ed Sheeran: „=” (Equals)

Ed Sheeran: „=” (Equals)

Nem túlzás az év legjobban várt lemezeként hivatkozni Ed Sheeran újdonságára, hiszen valóban sok millióan számolták a napokat az „=” premierjéig.

A szimbólum-albumsorozatának ez a negyedik része – korábbiak: ’+ (Plus)’, ’x (Multiply)’, ’÷ (Divide)’ -, amely a kritikusok szerint eddigi legtökéletesebb munkája és a popsztár saját bevallása szerint az életében bekövetkezett változásokat mutatja be. A „The Joker And The Queen”, „First Times” és „2step” a szerelem különböző formáit, a „Visiting Hours” a veszteséget mutatja be, a „Sandman” és a „Leave Your Life” dalok pedig az apaságról szólnak.

A múlt heti budapesti MTV Awards díjátadó gála talán legnagyobb sztárja: a négyszeres Grammy-díjas énekes-dalszerző szimbólum-albumsorozatának legújabb darabja 14 tracket sorakoztat fel, köztük az egész popszcénát letaroló „Bad Habits”-et és „Shivers”-t is, melyek pillanatok alatt törtek a hazai és nemzetközi toplisták élére.

A brit szupersztár szerint új korongja igazán személyesre sikerült, és jelentőségteli pillanatokat dolgoz fel. A „The Joker And The Queen”, a „First Times” és a „2step” című szerzemények a szerelem különböző formáit írják le, a „Visiting Hours” a veszteségről szól, míg a „Sandman” és a „Leave Your Life” az apaság köré épülnek.

Az Atlantic/Warnernél megjelent ünnep előtti és ünnepi kiadvány nem csak témái, de hangzásvilága szempontjából is változatos: a jellegzetes, gitár központú számok mellett most lüktető, elektronikusabb stílusjegyek is helyet kaptak a felvételeken.

A korong egyik megahit gyanús darabja az „Overpass Graffiti”, amely a soron következő kiemelt single is egyben: