Kezdőlap Zenei élet Kaszás Péter: Muse

Kaszás Péter: Muse

A nemzetközileg is elismert előadó-dalszerző, Kaszás Péter második korongjával készül felrázni a közönséget, ’MUSE’ címmel.

Előző: debütáló szólólemezéhez, az ’Infinity Project’-hez hasonlóan – amely 2017-ben Fonogram-díjat nyert Jazz kategóriában – ez a kötet is sokféle dalt tartogat, a megszokott különleges hangzás most egy modernebb köntösbe öltözik, amelynek műfaját Kaszás leginkább „adult-pop”-ként, azaz felnőtt popként jellemez, hiszen „a popzenéhez képest jazz-es, jazz-hez képest meg pop-os”.

A dobosként is közreműködő szerző elmondása szerint: „Ez nem „bulizós” zene, oda kell figyelni rá, a szövegek is mélyebbek, elgondolkodtatóak. Dalaim leginkább vagy szerelmes, érzelmes vagy befelé forduló, már-már spirituális témájúak. De a líraiabb zeneszámok sem sekélyesek, szerencsére nagyon jó szövegírókkal dolgozom. Vannak bonyolult és egyszerű felvételek is, dallamok, ívek, érzelmek.”

Az új albumon összesen 10 track hallható, amelyek döntően angol nyelvűek. A kiváló szövegek nagy része Szőke Szandrának köszönhető, de egy-egy szerzemény erejéig Mihalik Ábel (egykori dobosa többek között a Kiscsillag,valamint a Kispál és a Borz zenekaroknak) és a hazai dalszövegírók egyik kiemelkedő szereplője, Lombos Márton is beugrott.

 „Bárhol és bármikor érhet egy ihlet vagy sugallat, ami elindít bennem valamit. Ez volt az új lemezen lévő ‘”No matter where” esetében. Épp New York-ban voltam, és valahogy az a nyüzsgés beindított valamit, és rögtön hallottam egy groove-ot, a dal textúráját és az első néhány akkordot. Aztán pont ezt az impressziót fogalmaztuk meg Lombos Marcival, aki a szám magyar verzióját készítette.” – árulta el Kaszás, aki a dalszerzésért teljeskörűen felelt.

Ahogy az ’Infinity Project’-nél, most is Bubenyák Zoltánnal közösen véglegesítették a zenéket, a világszínvonalú keverés és mastering pedig ismét Hidasi Barna munkája (HLStudio). A kiadvány címadójában Lukács Peta gitározik, emellett újra hallható Barabás Tamás, Kolta Gergő, Dajka Krisztián, illetve Zana Zoltán is.