Kezdőlap Megyei hírek ŐRIZETBEN A BAJAI GÉPKOCSIFELTÖRŐ

ŐRIZETBEN A BAJAI GÉPKOCSIFELTÖRŐ

Kilenc autót törtek fel és további öt járművet próbáltak kifosztani Baján. A rendőrök elfogták a gyanúsítottakat.

A Bajai Rendőrkapitányság nyomozói és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak közös akciója során elfogták azt a férfit, aki korábban több lopást követett el Baján.               

A gyanú szerint az akkor még Baján élő férfi 2021 májusától kezdődően társával kilenc esetben a városban parkoló gépjárművek ablaküvegeit betörve az autókból készpénzt, mobiltelefont, műszaki eszközt lopott el, valamint további öt járművet próbált meg feltörni sikertelenül.

Szeptemberben a páros egy helyi temető kriptájának és kápolnájának ajtajait feszítette be, ahonnan réz gyertyatartókat, valamint az adománygyűjtő perselyből készpénzt vittek magukkal.  

A beszerzett adatok és információk alapján megalapozottá vált a nyomozók gyanúja, hogy a lopásokat a férfi tervezte meg, és végrehajtóként vett bennük részt társával.  

A rendőrök 2022. február 1-én kora reggel érkeztek a férfi felsőszentiváni lakcímére, ahol a lakóház egyik szobájában intézkedés alá vonták, majd a Bajai Rendőrkapitányságra előállították a 42 éves gyanúsítottat. Több rendbeli, részben társtettesként is elkövetett lopás gyanúja miatt kihallgatták, és őrizetbe vették. A nyomozók kezdeményezték letartóztatását.

Társát, egy 27 éves nőt már tavaly novemberben elfogtak. Ő a letartóztatás alatt várja az ügy további vizsgálatát.