Kezdőlap Adomány Segítsd adód 1 százalékával a Plüss Kommandót

Segítsd adód 1 százalékával a Plüss Kommandót

NYILKA ILDIKÓ 

A kezdeményezés ötletgazdája és az Alapítvány Az Alapítványokért  kuratóriumi elnöke, Nyilka Ildikó.  

Ildikó, aki egykor maga is koraszülött babának adott életet, álmodta és  valósította meg a Plüss Kommandó Koraszülött Hadműveletét. Ildikó  ikerterhességéből csak egyik gyermeke, a kislánya tudott megszületni. Ennek  hatására úgy döntött, hogy létrehozza a Plüss Kommandót, hogy saját  tervezésű és gyártású, orvosilag elismert babafészek csomagokkal növelje a  koraszülöttek életben maradási esélyeit.  

Trauma volt, életcél lett:  

“A lányom 26 éve született 26. hétre 1,27 kilogrammal. Ma lenne egy 26 éves  fiam is, de az ő pici lelke sajnos már nincs köztünk. Úgy tudom feldolgozni a  traumát, ha legalább 100.000 koraszülöttnek segítek az országban!”  Forrás: Forbes Magyarország 2022.01.  

Nyilka Ildikó, az Alapítvány Az Alapítványokért kuratóriumi elnöke

JÓTÉKONYSÁGI WEBSHOP  “NEKED EGY PLÜSS, MÁSNAK EGY ESÉLY!” 

A kisbabák fizikai és idegrendszeri fejlődését segítő csomagjának elkészítési  költségét a lelkes támogatók által befolyt adományok összegéből fedezi az  alapítvány, ennek érdekében hozták létre a jótékonysági webshopjukat is. A  weboldalon bárki vásárolhat saját, illetve kórházak részére is. A befolyt összeg  100%-át a Koraszülött Hadműveletre fordítják. Körülbelül 10.000 plüss várja,  hogy egy kisgyermeknek örömöt szerezhessen. A vásárlással ráadásul az  ökológiai lábnyomunk is csökken, hiszen nem kell újabb plüsst gyártani, és  így megvalósul a környezetvédő körforgás is.  

• A lelkes segíteni vágyók felajánlanak egy általuk szeretett plüsst kitisztítva  • Az alapítvány fertőtlenítés után feltölti jótékonysági webshopjára  • Jelképes árért cserébe az adakozni vágyók megvásárolhatják a plüsst, annak  

árával hozzájárulnak a koraszülöttekért folytatott harc sikeréhez  • Az alapítvány viszonzásképpen minden plüsshöz ad egy sorszámozott  szeretetszalagot, amellyel az adakozók bekerülnek az év végi sorsolásba, hogy  értékes ajándékokat nyerhessenek  

• Otthoni használatra is lehet babafészek csomagot vásárolni, amelyből befolyt  összeg 100%-ával szinten a Koraszülött Hadműveletet támogatják  • Bárki vásárolhat babafészek csomagokat a jótékonysági webshopon, bármelyik,  az általa kiválasztott hazai koraszülött osztály részére  

• https://plusskommando.hu/webshop/

PLÜSS LICIT

Ma Magyarországon minden tizedik gyermek koraszülöttként jön a világra, ami több mint kilencezer kisbabát jelent évente, és sajnos a koraszülések száma nem mutat csökkenő tendenciát országunkban. Ezeknek a piciknek különleges segítségre és ellátásra van szükségük, amit a hazai kórházak nehezen vagy sajnos egyáltalán nem is tudnak saját erejükből biztosítani. 
Plüss Kommandó azzal a nemes céllal jött létre, hogy ezeket a babákat megmentse, esélyt adjon nekik a túlélésre, egy boldog életre.Országunkban jelenleg 29 olyan koraszülött PIC és NIC osztály működik, amit az alapítvány már támogatott, de még jónéhány hátra van. Fontos feladatuk, hogy valamennyi magyarországi koraszülött osztályt felszereljenek és ellássanak a saját tervezésű adománycsomagjukkal, orvosi textil eszközökkel, illetve életmentő inkubátor vezérlőkkel és fénytakarókkal. Az alapítvány által gyártott adománycsomag, amely teljesen allergénmentes plüss ölelő kezekből, babafészekből, speciális babatámasztóból, babaszemüvegből, sálból, lepedőből és ultrahangozható sapkából áll, hiánypótló eszköz az inkubátorokban. A csomagban lévő babafészek az édesanya méhét imitálja, csökkentve ezzel a babát érő stresszt. PICik, akik a jövő generációi, ezek nélkül a kellékek nélkül egyedül feküdnének egy rideg inkubátorban a születésük utáni napokon, heteken vagy hónapokon. 
Számos cég is támogatta már a programot, akik segítségével az alapítvány a fentebb említett 29 hazai kórházat tudta támogatni, több mint 41.5 millió forint értékben, de a programnak még közel sincs vége. Ahhoz, hogy még több PICin tudjanak segíteni,arra kérjük, hogy ha teheti, támogassa Ön is a Plüss Kommandó munkáját adója 1 %-ával.