Kezdőlap Diákélet Törökbálinti, egri és balatonalmádi iskolák végeztek a dobogón a Játékos Sportverseny Diákolimpián

Törökbálinti, egri és balatonalmádi iskolák végeztek a dobogón a Játékos Sportverseny Diákolimpián

Idén a törökbálinti kisiskolások vitték haza a Játékos Sportverseny Diákolimpia® aranyérmet

2022.03.07.

A legkisebb korosztály fantasztikus hangulatú versenye, a Játékos Sportverseny Diákolimpia® Országos Döntője zajlott a hétvégén Jászberényben. Az alsó tagozatosok változatos feladatokból álló fináléján Pest, Heves és Veszprém megyék voltak a legeredményesebbek.

A Játékos Sportverseny az alsós korosztály részére összeállított 29 különböző, sportági alapokra épülő, ügyességi és labdás feladatból áll, amelyek közül 1-1 versenyre mindig 10, ezúttal 9 feladatot választanak ki sorsolással. Az országos döntőt a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) megbízásából a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület szervezte a vadonatúj jászberényi JP Arénában. Az eseményt dr. Darázs Péter gyorskorcsolyázó olimpikon és dr. Erdős Dániel, az MDSZ ügyvezető igazgatója nyitotta meg, amelyre 8 különböző megye csapata 144 versenyzővel jutott el a közel 3000 nevezőből. A finálé rendszeres résztvevői: az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola, a törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola és a Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola ezúttal is bejutott a legjobbak közé. A verseny a szokásos óriási hangulatban, tömött lelátó mellett zajlott, és hatalmas küzdelmek után alakult ki a végső sorrend. A dobogó két felső fokán az országos döntők rendszeres résztvevői végeztek: a Törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola megvédte 2 évvel ezelőtti bajnoki címét, az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola pedig az eddigi 10 bajnoki címe mellé gyűjtött be egy újabb ezüstöt. A bronzérmet az a Balatonalmádi Györgyi Dénes Általános Iskola csapata nyerte, akiknek eddig még nem sikerült a legjobbak közé kerülniük. Gratulálunk a csapatoknak!

A hétvégi Játékos Sportverseny Diákolimpia® Országos Döntő legizgalmasabb pillanatairól készült képek megtekinthetők a Diákolimpia® közösségi médiaoldalán.

A fantasztikus hangulatú versenyen az alábbi végeredmény született:

I.Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola Tagintézménye, Törökbálint
II.Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola
III.Györgyi Dénes Általános Iskola, Balatonalmádi
IV.Tóvárosi Általános Iskola, Székesfehérvár
V.Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium
VI.Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola
VII.Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola
VIII.Szegedi Madách Imre Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
HIRDETÉS