Kezdőlap Események Asztalitenisz női Extra Liga záró fordulók beszámoló.

Asztalitenisz női Extra Liga záró fordulók beszámoló.

Sportág: asztalitenisz

időpont: 2022.04.29-30.

helyszín: Soltvadkert Városi Sportcsarnok

Esemény: Asztalitenisz női Extra Liga

Eredmények: Kiskunmajsai AC – Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér -Kesi I.     6:1

Győztes: Radonjic-Mojsilov 2/1, Füle Kata 1/0, Polónyi Nóra 1/0, Tölgyes Dorottya 2/0, 

Radonjic-Mojsilov-Füle 1/0

Club Aréna Győr – Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér -Kesi           3:6

Győztesek: Radonjic-Mojsilov-Tölgyes páros 1/1, Radonjic-Mojsilov 2/2, Polónyi 3/2, 

Ciurcui 1/

Kanizsa Sörgyár SE – Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér -Kesi I.    4:6

Győztes: Radonjic-Mojsilov-Tölgyes páros 1/1,Radonjic-Mojsilov 2/2, Füle 3/1, 

Polónyi 3/1 Ciurcui 1/1

Április utolsó hétvégéjére maradt a női Extra Liga utolsó fordulóinak lejátszása, amivel az alapszakasz végeredményei is kialakultak. A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér-Kesi I. csapata a korábbi eredményeket is tekintve már biztos Final Four résztvevőként érkezhetett a záró fordulókra. 

Három fordulóban még voltak izgalmas mérkőzések. Rögtön pénteken került sor az egyik Megyei rangadóra Kiskunmajsa ellen. Pergel Szandra volt válogatott játékos is szerepelt, ami jelentős erősítés volt az ellenfélnél az őszi fordulóhoz képest, ahol 6:4 arányban tudtunk nyerni. Pergellel megerősített csapat számára nagy volt a tét, hiszen ha győznek meg marad az esélyük hogy a többi mérkőzésen elérjék a négy közé jutást. A majsaiak nagyon motiváltan, jól játszva gyűjtötték be győzelmeiket egymás után, mi pedig nem tudtuk felvenni a ritmust. A  döntő szettekben négyszer maradtunk alul. Ennek eredményeként az öt döntő szettes meccsből mindössze egyet sikerült megnyerni, ami mutatja azt is, hogy a 6-1-es vereséggel végződő párbaj valójában egy szoros összecsapás volt. A mérkőzésen Polónyi Nóra Kspari-Kesi versenyzője is asztalhoz lépett az ifjúsági válogatott Tanács Nóra ellen, izgalmas mérkőzésen a döntő szettben maradt alul. 

Szombatra két mérkőzésünk maradt, ahol a Győr és a Nagykanizsa csapatait ellen kellett asztalhoz állni.  Győr csapatával ősszel 5-5 döntetlent játszottunk. A csapat most sem bírt Szvitacs Alexa para olimpikonnal mind három mérkőzését megnyerte. A végeredmény az Ő győzelemivel 6-3 – ra alakult. Ezen a mérkőzésen Polónyi Nóra (Kspari-Kesi) minden mérkőzését lejátszotta és  2 győzelmet könyvelhetett el.

Nagykanizsa csapata két idegen légióssal komolyan feladta a leckét a csapatnak. Radonjic-Mojsilov és Ciurcui Melinda mérkőzései nagyon kelletek a győzelemhez. Füle Kata az első megnyert mérkőzése után szoros meccseket játszva maradt alul. Polónyi Nóra (Kspari-Kesi) most is végig játéklehetőséget kapott. 5/4 vezetésnél ő rakat fel az í-re a pontot a győzelmével amelynek köszönhetően a végső sikert elkönyvelnünk 6:4 arányban. Igazi csapatmunka volt hiszen 5 játékosunk lépett asztalhoz és mindenki kivette a részét a győzelemből.

Szabó Krisztián edző: Csapatunk a hétvégén két győzelem mellet egy vereséget begyűjtve az alapszakasz harmadik helyén végzett, ami kiváló eredmény az egész bajnokságot tekintve. Két hét múlva rendezendő Final Four lesz az egész bajnokság végeredménye (2022. 05. 14-15.Komló sportcsarnok) a jelenlegi 3. helyünk csak rész állomás. Ha a tavalyi szezonunkat végig gondolom akkor hasonlóan jártunk és nem sikerült megszerezni a bronz érmet. Bizakodom benne, hogy rájátszáson mindenki a legjobbját tudja majd hozni, okulva a tavalyi eredményből jobban rá tudunk hangolódni arra az egy mérkőzésre amelyen a bronzérem sorsa fog eldőlni. A sportkör vezetése és mi edzők mindent megteszünk hogy a játékosaink csak és csak a játékra tudjanak koncentrálni.