Kezdőlap Kiemelt A KÖRZETI MEGBÍZOTTAK ISMERETEIT BŐVÍTETTÉK 

A KÖRZETI MEGBÍZOTTAK ISMERETEIT BŐVÍTETTÉK 

A Bács-Kiskun megyei bűnmegelőzési szakemberek nagy hangsúlyt fektetnek a családon belüli erőszak megelőzésére és az áldozatok segítésére. A hétfői előadásokon ezekkel a témákkal foglalkoztak.

A családon belüli, hozzátartozók közötti erőszak jelen van a mindennapokban, és az utóbbi időben egyre erőteljesebben kerül a társadalmi érdeklődés középpontjába. A megelőzési szakemberek újabb és újabb eszközöket keresnek, hogy felhívják a figyelmet az áldozattá válás megelőzése, az áldozatok segítésének fontosságára.

A rendőri intézkedés hatékonyabbá tétele, valamint az állomány érzékenyítése céljából a Magyar Ökomenikus Segélyszervezet – a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály áldozatvédelmi referensének közreműködésével – 2022. szeptember 26-án a körzeti megbízottak részére a hozzátartozók közötti erőszak témakörben ismételt érzékenyítő képzést tartott.

A tréning során a tanfolyam résztvevői szituációs és interaktív feladatok segítségével dolgozták fel a hozzátartozók közötti erőszakkal érintettek viselkedést, szerepét, illetve tanulták meg azokat a technikákat, amelyek elősegítik a hatékony és szakszerű intézkedés-végrehajtást.

Amennyiben Ön szóbeli, lelki, fizikai, szexuális vagy gazdasági erőszak áldozata, joga van segítségre.

A segítségnyújtás lehetőségei, szervezetei, fórumai az alábbiak:

  • Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT)

Ingyenes segélyvonal: +36-80-20-55-20 E-mail: [email protected]

  • Áldozatsegítő Szolgálat 06 80 225 225 (éjjel-nappal hívható)

igazsagugyiinformaci-ok.kormany.hu/aldozatsegito-szolgalat

  • NANE (Nők a nőkért együtt az erőszak ellen egyesület)

+36 80 505 101

(hétfő, kedd, csütörtök és péntek este 18-22 óra, szerda 12-14 óra között) nane.hu

  • Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány 116 111; 116 000
  • www.aszeretetnemart.hu
  • Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat
  • Nők joga honlap –

A rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut.

Ha úgy érzi, hogy Ön vagy hozzátartozója sérelmére bűncselekményt, szabálysértést követnek el, haladéktalanul hívja a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon, vagy tárcsázza az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat 06 80 20 55 20-as krízisvonalát.

Amennyiben azonnali segítséget nem igényel jelenlegi helyzete, de fenyegetve érzi magát, tegyen feljelentést bármelyik rendőrkapitányságon.