Kezdőlap Kiemelt LEZÁRTÁK: ÉJSZAKA ÉRKEZETT, A SÜTIBŐL IS EVETT, MÉGSEM A MIKULÁS VOLT

LEZÁRTÁK: ÉJSZAKA ÉRKEZETT, A SÜTIBŐL IS EVETT, MÉGSEM A MIKULÁS VOLT

Vádemelést javasolnak a jánoshalmi rendőrök egy fiatal helybélivel szemben, akit kifosztással és lopással gyanúsítanak.

Vádemelést javasolnak a jánoshalmi rendőrök egy fiatal helybélivel szemben, akit kifosztással és lopással gyanúsítanak.

Mint arról korábban beszámoltunk, őrizetbe vettek a Jánoshalmi Rendőrőrs nyomozói egy 21 éves mélykúti férfit több lopás és kifosztás miatt 2022. augusztus 31-én.

Az egyik bejelentés augusztus 11-én hajnalban érkezett. Egy 44 éves asszony értesítette a rendőröket, mivel ébredés után változásokat látott otthonában. Az egyik furcsaság az volt, hogy élettársa övtáskája a bejárati ajtónál, a földön hevert, pedig biztos volt abban, hogy a hálószobájukban hagyták lefekvés előtt. Fél tepsi meggyes pitének is lába kélt, amihez kávét is fogyasztott a hívatlan vendég. Az azonban hamar biztossá vált, hogy nem a mikulás látogatta meg őket éjszaka és dézsmálta meg a süteményt, mivel ajándékok helyett üres pénztárca fogadta az ébredőket. A tolvaj 21.000 forintot és tusfürdőt, valamint sampont zsákmányolt.

A következő időszakban sorban érkeztek a bejelentések hasonló bűncselekményekről. Az elkövető többször az ablakon keresztül jutott be az ingatlanokba, volt ahol a szúnyoghálót tépte le, máshol pedig a redőnyt húzta fel, de egy esetben a bejárati ajtót sem volt rest befeszíteni. Az ismeretlen betörő majd minden alkalommal a készpénzre utazott, az egyik helyen jelentősebb összegre, 250.000 forintra tett szert, de volt ahonnan a zöldhasúak mellett sört és több élelmiszert is meglovasított.  A település több boltjába is bement, itt is a pénztárgépeket fosztotta ki. Egy júliusi estén pedig egy családi ház bejárati ajtajának az üvegét törte be, és kerti gépeket, bútorokat vitt el a lakásból.

A rendőrök a beszerzett kamerafelvételek és az adatgyűjtés alapján beazonosították az elkövetőt. A fiatal helybéli több napig bujkált az egyenruhások elől, folyamatosan változtatta a tartózkodási helyét, de így sem tudott túljárni a rendőrök eszén. A jánoshalmi járőrök felkutatták és előállították a férfit. A tolvajt gyanúsítottként hallgatták ki kifosztás és többrendbeli lopás miatt. A holmik egy részét megtalálták a rendőrök és visszaadták a tulajdonosoknak. A jelenleg is letartóztatásban lévő férfi ügyében a vizsgálatot a napokban befejezték a rendőrök és az ügy iratait megküldték az ügyészségnek.