Kezdőlap Karrier Piaci „Fenyőláz” 2022 decemberében is Kecskeméten

Piaci „Fenyőláz” 2022 decemberében is Kecskeméten

Minden évben hagyományosan december elejétől karácsonyig, 24-ig a kecskeméti belvárosi Nagypiac külső fedett részén több árus örvendezteti meg a kecskeméti fenyővásárlókat. Kovács Tibort kérdeztük, aki pont 21. esztendeje jár „hozzánk”, Kecskemétre a gyönyörű és nagy választékot kínáló fáit árusítani.

Idén is Kovács Tiborral beszélgettünk, aki szerkesztőségünknek elmondta többek között, hogy legnagyobb az érdeklődés december közepére, illetve végére a fák iránt.

Az év vége felé már próbálnak a vásárlók picit alkudozni, ám mivel 1-2 fa akár 10-12 évig is növekszik, nem szívesen engednek az árusok a fák árából. Több Kecskeméti nagy templomba is Zalai fenyőfát szállítunk évek óta-mondta Tibor. Vásárlóink mindig megelégedéssel vannak- a minőséget mindig tartjuk! Minden fa frissen vágott nálunk. 

Mindig frissen hozzák a fákat a termelők, amelyek közt van normand, luc és ezüstfenyő is, így mindenki megtalálja a számára legkedvezőbb fajtát. Az idő most kegyes az árusokhoz, hiszen épp csak fagypont alá esik az éjszakai fagyhőmérséklet Kecskeméten. Egy-egy árus 300-350 fával jelenik meg a piacon. A normand fenyő kétszer annyi idő alatt nő, meg mint az ezüst, bár az jobban hullajtja a levelét, viszont mégis a normand fenyőre van nagyobb kereset. Nagyon szeretnek nálunk Kecskeméten vendégeskedni vidéki árusítóink, Tibor Sudról érkezett a szép fákkal, mivel Kecskeméten nagyon kedvesek a vásárlók-így pont 21. éve jön hozzánk minden decemberben- megszokott helyén, a körforgónál, pont a sarkon, a fedett szabad részen. Elmondása szerint – mivel őstermelőktől érkezik a fa, biztos a frissesség és garantált a minőség! 50 cm-től 4 méteresig lehet fákat találni, és idén fa-ritkaságokkal is találkozhatunk.

Szeretettel várják december végéig a szebbnél szebb fákkal az eladók Önöket a belvárosi piaccsarnok külső fedett részénél-sőt aki talpat szeretne a fához, kapható és még bele is illeszti Tibor aki ebben a munkafolyamatban is profi és tapasztalt.