Kezdőlap Zenei élet Molina, Talbot, Lofgren, Young: All Roads Lead Home

Molina, Talbot, Lofgren, Young: All Roads Lead Home

Csak a cím szerepel a 33-as LP-ket idéző, papírtasakos megjelenésű új Warner kiadvány borítóján, és csak a tasak gerincén találjuk meg a négy nevet, mely Ralph Molinát, Billy Talbotot, Nils Lofgrent és Neil Youngot tünteti fel előadóként.

A visszafogott megjelenítés mögött viszont egy olyan album lapul, melyet bármikor szívesen meghallgatnék, legelőre tenném a polcon, és elvinném magammal abban a bizonyos helyzetben a szigetre.

Ralph Molina, Billy Talbot, Nils Lofgren és Neil Young dalainak ez a közös válogatásalbuma igazi kifinomult, sallangmentes zenélés: a legmagasabb szintem – amit a country és a legbensőségesebb fehér blues mezsgyéin elő lehet adni. Szabadság és felszabadultság, bölcsességen alapuló rezignáltság egyaránt ott van ebben a felemelő produkcióban.

A garázszenekarból fejlődött legendás, stadionokat megtöltő country-rock formáció: a Crazy Horse három régi tagja: azaz a basszusgitáros Billy Talbot, a dobos Ralph Molina és a multi-instrumentalista Nils Lofgren új felvételei egy kiadványon egyesülnek, melyen a tagok gyakori alkotótársa, az ikonikus Neil Young is közreműködött.

A művészek egyenként saját, önálló dalokkal rukkolnak elő, ezért ezt rendhagyóan nem Crazy Horse albumként jegyzik.

A Crazy Horse több mint 50 évvel ezelőtt dolgozott először Neil Younggal az ’Everybody Knows This Is Nowhere’ című második szólóalbumán, és azóta számos további kiadványon és turnén szerepeltek közösen.

Talbot, Molina és Lofgren három-három lenyűgöző dallal csatlakozott a koronghoz, illetve Neil Young a 2022-es, ’Barn’ című lemezéről ismert „Song of the Seasons” című nyitószámának kiadatlan alternatív változatával szerepel.

(KJJR)