Kezdőlap Zenei élet Roadrunner United – The All-Star Sessions & The Concert

Roadrunner United – The All-Star Sessions & The Concert

Egyszerre két – a kőkemény rockzenék és legendás heavy metál zenészek egész sorát felvonultató – album is ünnepli a legendás Roadrunner lemezkiadót: az egyiken stúdiófelvételek, a másikon koncertfelvétel formájában.

A Roadrunner United az ikonikus hard rock lemezkiadó, a Roadrunner Records hatalmas volumenű projektje, amelynek The All-Star Sessions címáű darabját 2005 október 11.-én – a 25. évfordulója alkalmából adta ki négy emblematikus „csapatkapitány” segítségével: név szerint a Slipknot-ból ismert néhai Joey Jordisonnal, a Machine Head-ből Robb Flynn-nel, a Fear Factory Dino Cazares-rával és a Trivium zenekar Matthew K. Heafy-jével.

A négy kiemelt sztár összesen 57 további előadót és dalszerzőt válogatott ki 45 korábbi és jelenlegi, Roadrunner által szerződtetett zenekarból. Ez egy valódi családi heavy metal történés volt – amelyet újra kiadnak többféle változatban, extra elemekkel megspékelve.

A kiadványt az MTV akkor „a műfajban a Roadrunner messzire mutató hatásának bizonyítéka” címkével látta el. És pontosan így hivatkozhatunk a mai napig a 2005-ös projektre, melynek megkoronázása a New York-i Nokia Színházban rendezett koncert volt.

Az eredeti ’The All-Star Sessions’ és maga az előadás is széles körben elérhető, többféle változatban: CD és vinyl formátumban is.