Kezdőlap Zenei élet Ismét a hazai mozikba érkezik a Metallica: néhány hét múlva élőben nézhetjük...

Ismét a hazai mozikba érkezik a Metallica: néhány hét múlva élőben nézhetjük végig texasi koncertjüket

Illetve majdnem élőben: az eltérő időzónák miatt a világ bizonyos részein (így Európában is) csak a koncert másnapján kerül moziba koncertfilm. De lássuk, miről is van szó pontosan!

A Metallica egyedülálló, M72 címet viselő turnéjának egyik állomása Texas lesz, ahol augusztus 18-án és 20-án lépnek majd fel. A turné érdekessége, hogy minden városban kétszer is játszanak: ezeknek a „No Repeat Weekend”-eknek („Ismétlésmentes hétvégék”) a lényege pedig az, hogy mindkét estén teljesen különböző setlistet játszanak, azaz egyetlen dalnyi átfedés sincs a két koncert között.

Összesen 30 dalt játszanak majd egy este, amelyeket az 1983-as Kill ’Em Alltól kezdve az áprilisi 72 Seasonsig bezárólag, teljes 40 éves karrierjük megjelenéseiből válogattak össze. Emellett pedig egy technikai újítással is készültek: a legnagyobb rajongóknak fenntartott, kiemelt állóhely, azaz a „Snake Pit” köré építették a színpadot. Ide is jó néhány kamerát elhelyeznek majd az augusztusi estéken, hogy igazán a buli középpontjában érezhessük magunkat.

A legendás zenekar ugyanis olyanra készül, amit eddig még soha nem csináltak: élőben fogják közvetíteni koncertjüket, így a rajongók a világ számos pontján, mozikban élhetik át a fantasztikus Metallica-élményt.

Az Egyesült Államokban, és a hozzájuk közeli időzónákban található térségekben live streammel jut el a texasi AT&T Stadionból a mozikba a koncert; Európában, Latin-Amerikában, Ázsiában, Afrikában és a Közel-Keleten pedig csúsztatva, augusztus 19-én és 21-én lesznek majd a vetítések.

A vetítések helyszíneiről és időpontjairól itt találsz bővebb információt: metallica.film