Kezdőlap Zenei élet Bon Jovi – Forever

Bon Jovi – Forever

A Forever az ikonikus amerikai rock-együttes: a Bon Jovi tizenhatodik stúdióalbuma, – mellyel egyébként a banda negyven éves fennállását is ünneplik.

Az Island Records gondozásában megjelent album a Bon Jovi első nagylemeze énekesük: Jon Bon Jovi 2022-es hangszálműtéte óta, Felépülése után Bon Jovi visszanyerte régi hangját, ami arra késztette, hogy újra elkezdjen zenét írni. Egyben ez az első stúdióalbumuk, amelyet a régi producer, John Shanks ritmusgitáros és Everett Bradley háttérénekes hivatalos tagjaként vettek fel.

2023 októberében a MusiCares bejelentette, hogy Jon Bon Jovit választották 2024-ben az év emberének. A 2024. február 2-i gálaesemény során a zenekar először adta elő a „Legendary”-t. Március 12-én egy „Bon Jovi Forever” című videót töltöttek fel a banda YouTube-csatornájára, amely bejelentette az album címét és a „Legendary” című kislemez március 14-i megjelenését. A videó a We Made It Look Easy, a Living Proof és a Waves dalokból is tartalmazott részleteket. Május 15-én a zenekar bejelentette, hogy május 17-én megjelenik a második kislemez: a „Living Proof”. Május 20-án a Bon Jovi kommentárokat és részleteket posztolt az egyes dalok refrénjéből a közösségi médiáján. Az album végül június 7-én jelent meg. Augusztus 30-án pedig megjelent a The People’s House című dal duettje.

Az albumot a „Legendary” című pop-rock dal nyitja, amely a múltra reflektál, miközben a jövőbe tekint. Bon Jovi ennek kapcsán egy interjújában igencsak nosztalgikusan fogalmazott: „Csak úgy érzem, ez egy lehetőség, hogy hagyjak valami örökséget, ami ott volt, hogy valami jót tegyek, és talán csak egy kis hullámzást keltsen a tengerben.”

A „Kiss the Bride” ugyancsak nagyon bennsőslges hangulatú, hiszen egy esküvői dal, amelyet Bon Jovi írt lányának: Stephanie Bongiovinak. De hallhatunk más érdekességeket is az új és igazán személyes késztetésű albumon! Itt van mindjárt a „Living in Paradise” – melyet Ed Sheeran brit dalszerző-énekessel közösen írtak meg. A dal egy hétvége alatt készült el, amikor Ed és családja Jon Bon Jovi házában tartózkodott. Az együtt gondolkodás akkor kezdődött, amikor Ed az élete történetéről faggatta a házigazdát. A „My First Guitar” pedig egy olyan dal, amelyet Bon Jovi a legelső gitárjával komponált, amelyet sikerült visszavásárolnia attól a személytől, akinek 45 évvel ezelőtt eladta.

(Komlós József JR)