Kezdőlap Zenei élet Camila Cabello: C, XOXO

Camila Cabello: C, XOXO

A C,XOXO Camila Cabello amerikai énekesnő negyedik stúdióalbumaként jelent meg a Geffen és az Interscope Records gondozásában. Ez az énekesnő első albuma az Epic Recordstól való távozását követően.

Az új albumot megelőzte a Playboi Cartival közösen megjelent „I Luv It” kislemez, amely a Billboard Hot 100 81. helyére került, valamint a „He Knows” Lil Nas” X-szel, és a „Chanel No. 5″.” promóciós kislemez. Az album megjelenését követően a harmadik kislemezként adták ki a „Hot Uptown” című slágert Drake-kel.

2024. augusztus 29-én jelentette be Cabello az album „Magic City Edition” deluxe kiadását – amely 4 további számot tartalmaz; és amely aztán 2024. szeptember 6-án jelent meg, a „Godspeed” kislemez mellett, és annak videoklipje is ugyanazon a napon debütált.

A felsorolt sztárokon túl amúgy ezen a lemezen a közreműködő vendégénekesek közé tartozik Lil Nas X, JT, Yung Miami, BLP Kosher, valamint a PinkPantheress, a deluxe változaton pedig Eem Triplinnel való együttműködés eredményét is meghallgathatjuk.

A C, XOXO előzményeihez hozzátartozik, hogy 2022 szeptemberében, miután Cabello harmadik albuma: a Familia ugyanazon év áprilisában megjelent, bejelentették, hogy kilépett az Epic Records-tól, és aláírt a Universal Music Group kiadójához, az Interscope Recordshoz.

A sokrétű zenei hatásból építkező – egyes esetekben kimondottan elvontnak, másutt bensőségesen kitárulkozónak ható – album a szerelem, az önfelfedezés és a felhatalmazás témáit dolgozza fel, tükrözve Cabello Cabello személyes tapasztalatait. Egészen világos, hogy az énekesnő nem akart egy sablonos albumot készíteni – hanem inkább vendégei oldalán új zenei hatásokat is kipróbálva és zenéjébe integrálva lepte meg rajongóit.

(Komlós József JR)