Kezdőlap Bank Ennyit nyaraltunk SZÉP kártyával

Ennyit nyaraltunk SZÉP kártyával

Budapest, 2024. szeptember 12. – Több mint 9 milliárd forintot használtak fel keretükből nyáron a K&H SZÉP kártya birtokosok, a top 3 nyári helyszín pedig Siófok, Balatonfüred és Sárvár. Az éves K&H SZÉP kártya forgalom ezzel meghaladja a 20,6 milliárd forintot, aminek egyre nagyobb részét már digitális fizetéssel használják fel.

Több mint 9 milliárd forintot nyaraltak el a K&H SZÉP kártya tulajdonosok, vagyis ekkora összeget használtak fel június-július-augusztus folyamán, ami 5 százalékkal magasabb a tavalyi év azonos időszakához képest. Így a K&H SZÉP kártya teljes forgalom az év első nyolc hónapjában átlépte a 20,6 milliárd forintot, ami azonban 2 százalékkal alatta marad a 2023 első nyolc havi eredményeknek.

Szeretünk fürdeni
A nyár folyamán a legnagyobb forgalom a hazai fürdővárosokban volt. Sorrendben Siófokon, Balatonfüreden, Sárváron és Hajdúszoboszlón költötték a legtöbbet a K&H SZÉP kártya birtokosok. Nem fürdővárosként egyedül Nyíregyháza került be a top 5-be.

Nemcsak a tulajdonosok, az egyenlegek is feltöltődtek nyáron
Volt miből fedezni a nyári kikapcsolódást, ugyanis a három hónap alatt közel 8 milliárd forint jóváírás történt a kártyabirtokosok számára, ami 7 százalékkal magasabb a tavalyi, ebben az időszakban történt jóváírásoknál. Az év első nyolc hónapját tekintve több mint 20,4 milliárd forint juttatást fizettek a cégek a kártyabirtokosoknak, ami 9 százalékos növekedés jelent az elmúlt év azonos időszakához képest.

Egyre népszerűbb a digitális fizetési megoldás
Augusztusban átlépte a 43 ezret a K&H SZÉP kártya elfogadóhelyek száma. Ráadásul több mint felüknél, közel 22 000 helyen már érintésmentesen – vagyis mobiltelefonnal és okoseszközökkel – is lehet fizetni a K&H SZÉP kártyával. A kártyakibocsátók közül egyedülállóan elérhető innovatív fizetési megoldást azok a K&H bankszámlával is rendelkező kártyabirtokosok használhatják, akiknek Apple Watch okosórájuk vagy iOS / Android operációs rendszerrel futó, NFC funkcióval rendelkező telefonjuk van. Az innovációt eddig közel 60 000 tranzakció esetén használták, aminek több mint fele a nyár során történt, főként étkezésnél. Budapest után Oroszlány és Debrecen a két legaktívabb város a K&H SZÉP kártya digitális használatát illetően.

A K&H Csoportról
Az ország egyik vezető és országosan több mint 3800 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit mindenkor magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 195 lakossági ügyfélpontot működtet, és csoportszinten mintegy 1,6 millió ügyfélnek kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését mintegy 3800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport hozzávetőleg 2300 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet.

Főbb adatok:
K&H Bank

  1. június 30-án:
    Saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 635 milliárd forint
    Mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 5794 milliárd forint
    Adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 66,9 milliárd forint

K&H Biztosító

  1. 2024.június 30-án:
    Saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 34,8 milliárd forint
    Mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 216,5 milliárd forint
    Adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): -0,7 milliárd forint