Koch Csaba, a 2019-es Év Bortermelője számára mindig is kiemelten fontos volt, hogy a borfogyasztók a lehető legmagasabb minőséget kapják kiváló ár-érték arány mellett. Ez a maximalizmus nemcsak a boraiban jelenik meg, hanem vendéglátásukban is.
A Koch Panzió egy nyolcszobás vendégház, amely a Koch birtok központjában, Borotán található. A látogatók a borkóstolót, pincetúrát és a tradicionális kemencés vacsorát követően a birtok saját wellnessrészlegében pihenhetnek: szauna, medence és egy teljesen zárt, zöld, permetszer-mentes udvar várja őket. A Koch család idei egyik legnagyobb elismerése a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka cím volt, amelyet a Bor és Piac magazin ítélt oda számukra nagybirtok kategóriában.
A család nemcsak a vendéglátás folyamatos fejlesztésére törekszik, hanem arra is, hogy minden fogyasztói réteget megszólítson. A 2020-ban átadott 100%-os frissen préselt gyümölcslé üzem és a bio borászati üzem után 2025-ben új fejezetet nyitottak: elkészítették az első Koch natúrbort.
Ez a bor a szokásosnál is különlegesebb módon született. 2025 szeptemberében, az első Koch Élményszüreten a résztvevő vendégek által szedett permetszermentesen termesztett, rezisztens szőlőből készítette el Csaba és lánya, Pálma – méghozzá a vendégekkel együtt. A kézi szedést és válogatást követően egy több mint 200 éves zúzót és bogyózót használtak a feldolgozáshoz. A must ezután zempléni, kis űrtartalmú magyar tölgyfahordókban spontán erjedt, majd teljes kénmentességgel került palackba.
A limitált tétel – mindössze 150 palack – hamarosan elérhető lesz a Koch webshopban Natúr Élmény ’25 néven.
Szintén újdonság a Koch család villányi birtokáról származó 2020-as Pinot Noir, amely egy érlelt, telt, elegáns és valóban különleges tétel – az első Koch Pinot Noir a pincészet történetében. A bor nem sokkal forgalomba kerülése után már komoly szakmai elismerést is kapott: a Semmelweis Egyetem Bora borversenyen első helyen végzett a világfajta vörösborok kategóriában.
Csaba és Pálma számára a borfogyasztókkal való személyes kapcsolat legalább olyan fontos, mint a borok minősége. A megújult weboldal és webshop mellett elindították a Koch hírlevelet is, ahol az olvasók izgalmas háttértörténeteket, borászati titkokat és exkluzív kedvezményeket találnak.










