Kezdőlap Események Kecskeméti ÉT-TRENDEK: Fókuszban az SK Borászat

Kecskeméti ÉT-TRENDEK: Fókuszban az SK Borászat

 

Legújabb ÉT-TRENDEK kalandozásunk folytán Tabdi település legkiválóbb pincészetének, a Sinkovicz és Kiss – rövidítve SK, mint SajátKezűleg – Borászatnak, a termékeikkel ismerkedhettünk meg.

Az Sinkovicz és Kiss Borászat 1991 óta működik az Alföld szívében található Tabdin, mint családi vállalkozás.

Alapítói, Kiss Sándor és Sinkovicz Marianna több mint húsz éve arra törekszenek, hogy a helyi adottságokhoz mérten a lehető legjobb minőségű borokat készítsék el és szolgálják fel az SK pincészet jóvoltából.

Az, hogy ezek hagyományos technológiával készített, üde borok valóban nívósak, tökéletesen igazolják a borversenyeken elért kiemelkedő sikerek, amelyek mind fajta – , térségi- és országos kategóriában megállják a helyüket.


Az SK Borászat termékei között megtalálható az Olasz Rizling, az Irsai Olivér, a Cserszegi Fűszeres, Generosa Bianca a Kékfrankos Rosé, a Kékfrankos és a Cabernet Sauvignon ugyancsak.

Az SK Borászat termékeivel egyébként a Tabdin található pincészetben tett látogatás alkalmával is megismerkedhetünk, ahol időnként borkóstolókat, étkezéssel egybekötött boresteket és termelési bemutatókat tartanak a tulajdonosok.

Érdemes megkóstolni a könnyed, illatos fehér, illetve a testesebb, gazdag beltartalmú vörösborokat, amelyekkel az ország számos pontján találkozhatunk egy-egy kitelepülés alkalmával.

 

Legutóbb a Szegedi Borfesztiválon mutatkoztak be, június 10-én a monori Borvidékek Hétvégéjén, június 20-tól pedig a Kecskeméti Bor és Pálinkaünnepen találkozhatunk páratlan ízvilágú termékeikkel.