Kezdőlap ÉT-TRENDEK A pecsenyekacsák belföldön éskülföldön egyaránt keresettek

A pecsenyekacsák belföldön éskülföldön egyaránt keresettek

A mélykúti Hunent Víziszárnyas Feldolgozó Zrt. Magyarország egyik legnagyobb víziszárnyas-feldolgozója. A pecsenyekacsákat többféle változatban kínálják, egészben, darabolva, frissen, fagyasztva. Ezenkívül elősütött, félkész termék is szerepel kínálatában.

A víziszárnyasokat a fajtának megfelelő körülmények között neveltetik és magas minőségben szállítják. Az állatok az elejétől a végéig megfelelő körülmények között élnek a helyi termelőknél, ahol tapasztalt és elkötelezett gazdák a kacsákat szigorú figyelmeséggel a nemzetközi állatvédelmi normák figyelembevételével a legjobb gondozást nyújtják. A keltetés és a feldolgozás, a legmodernebb berendezésekkel és technológiával történik, minden EU-szabványnak megfelelően. A nyersanyagtól a végtermékig teljesen nyomon követhetőek az egyéni folyamatok.

A menedzsment elősorban azt tartja szem előtt, hogy az állandóan változó fogyasztói követelményeknek megfeleljenek a 21.század technológiai megoldásainak segítségével.

Vertikális integráció

A Hunent Zrt. a Bács-Tak cégcsoport tagja. A 2007-ben alapított Bács-Tak cégcsoport Magyarország egyik vezető vízi szárnyas előállítója és értékesítője, zárt, vertikális integrációban dolgozik. A keverék takarmánygyártástól a baromfinevelésen és feldolgozáson keresztül, az értékesítésig bezárólag mindent a csoporthoz tartozó cégek végeznek.

A cégcsoporton belül az anyavállalat, a Bács-Tak Kft. végzi a takarmánygyártást, a szülőpár tartást, a keltetést és a nevelést. A leányvállalatok közül a Hunent Víziszárnyas Feldolgozó Zrt. baromfi feldolgozással, továbbfeldolgozással, a Füzes-Kacsa Kft. kacsaneveléssel ,míg a CSA-BA Lúd Kft. ingatlan bérbeadással foglalkozik.

A cégcsoport nagyságát mutatja, hogy tevékenységét Dél-Magyarországon jelenleg 17 telephelyen folytatja, illetve időszaktól függően 50–100 bérnevelővel áll szerződéses kapcsolatban. A foglalkoztatottak száma meghaladja a 700 főt. Éves konszolidált árbevétele megközelíti a 20 milliárd forintot, évente közel 30 ezer tonna pecsenyekacsát dolgoz fel, illetve értékesít, melyek közel kétharmada export, azon belül is Nyugat-Európa, illetve Távol-Kelet.

30 év tapasztalat

A Bács-Tak Takarmánygyártó és Forgalmazó Kft. 1992-ben alakult meg Mélykúton, Magyarország déli részén. A cég az elmúlt 30 évben folyamatos fejlődést mutatott, a kezdetektől 100 százalék magyar tulajdonban áll. Jelenlegi tulajdonosok direkt módon, és a Füzes-Kacsa Kft.-n keresztül vannak jelen.   magánszemély tulajdonosok közül Kiss István (42%) több mint 30 év takarmányipari és állattenyésztési gyakorlatával irányítja a cég tevékenységét, míg Balogh Zoltán (28%) tevékenysége a társaság állattenyésztési ágazatát erősíti. 2020 márciusában a TRIGO Kft. lépett be ázsiós tőkeemelés révén társaság tulajdonosai közé 30%-os tulajdonrészt szerezve.

A legnagyobb tulajdonosi résszel rendelkező Kiss István az elmúlt évtizedekben megjárta a ranglétrát. 1976-ban lépett be a Bács-Kiskun Megyei Gabonaforgalmi Vállalat mélykúti takarmánykeverő üzemébe raktári munkásként, majd raktárvezető, szállítmányozási vezető, végül üzemvezető lett. A rendszerváltás után a jogutód Viktória Első Magyar Gabona Rt. is nehéz helyzetbe került. A mélykúti takarmánykeverő üzem megmentése és tovább működése céljából Kiss István megalapította harmadmagával 1992-ben a Bács-Tak Kft.-t. Az alapítás óta a cég ügyvezetője és legnagyobb tulajdonosa. 1998-tól napjainkig a Magyar Kacsa Szövetség elnöke volt. 2022 júliusában nyugdíjba ment, de továbbra is aktívan dolgozik mint a Hunent Zrt. igazgatósági elnöke és a Bács-Tak Kft. ügyvezetője.

Bérnevelés kiszámítható jövedelemmel

Termeltetési rendszere jól működik, a független mezőgazdasági termelők bérnevelésre kapják a napos állatot és a keveréktakarmányt, a cég integrátori koordinálása és szakmai felügyelete mellett nevelik a kacsákat. A gazdák a kifejlett pecsenyekacsát visszaszolgáltatják, a társaság pedig a saját, csaknem teljesen nyugati exportra dolgozó baromfifeldolgozó üzemének értékesíti.

Hunent Zrt.

A Bács-Tak cégcsoporton belül a Hunent Víziszárnyas Feldolgozó Zrt. több mint 170 éves hagyománnyal rendelkezik, működését

1852-ben kezdte meg. Jelenleg a Bács-Tak Kft. 100%-os tulajdonában áll. A 2019-ben felépített víziszárnyas vágóhídja a 21. század egyik legmodernebb és leghatékonyabb technológiájával működik.

A cég fő profilja a pecsenyekacsa feldolgozás. E termékeket egészben, darabolva, előhűtve, fagyasztva forgalmazza. Kínálatábanszerepelnek elősütött- és késztermékek, ezen felül konkrét vevői igények alapján is készít termékeket export és belföldi partnereik számára.

A vállalat alapvető célja továbbra is az, hogy jó minőségű, az egészséges táplálkozási igényeket kielégítő, kedvező tulajdonsággal rendelkező árut dolgozzanak fel, így mindenki számára elérhető szárnyas vörös húsok kerüljenek a fogyasztók asztalára.