Kezdőlap Kecskemét Budapest Nasi ötletek a húsvéti vendégváráshoz

Nasi ötletek a húsvéti vendégváráshoz

Budapest, 2024. március 28. – Kétféle háztartás létezik húsvétkor: van ahol várják a locsolókat, van ahol pedig csak szűk családi körben ünneplik meg. Azonban mindkét esetben érdemes gondolni a sós nassolnivalókra, amelyek remek körülményeket teremtenek egy felszabadult, önfeledt beszélgetéshez. A Csipet Ropi most összegyűjtött néhány tippet a finom sós nassolnivalókhoz.

A húsvéti asztal gyakran gazdag étkekkel van terítve. A sonka, a bárányhús, a kalács és a húsvéti sütemények (mint például a mákos és diós bejgli) rendkívül népszerűek. „De helye van az asztalon a sós nasiknak is, amelyekből szívesen csemegéznek a vendégek a főétkezések között néhány ízletes frissítő, például szóda kíséretében” – hangsúlyozta Konkoly László, a Csipet Sós Pálcika és Perec Gyártó ügyvezető igazgatója.

Sóspálcika

A ropi remek választás, mert hihetetlenül népszerű, még az sem mond rá nemet, aki egyébként az édesebb fogásokat kedveli. Kis, vagy nagy mennyiségben egyaránt beszerezhető, szinte mindenhol kapható, így nem kell érte különösebb erőfeszítéseket tenni. A locsolók is magukkal vihetik, ha nagyobb távokat tesznek meg, mert ideális nasi lehet a vendégségek közötti időben. A klasszikus méret mellett már új, hosszú változatban is elérhető. Így tovább tart.

Sós kisperec

A szép pillanatok nem tarthatnak örökké, de a sós kisperec garancia lehet arra, hogy amennyire lehet elnyújthatjuk azokat. Egy régi baráttal, rokonnal, vagy egy messziföldről érkező unokatestvérrel történő találkozás éppen ilyen lehet. Ezért jó, ha kéznél van egy csomag kisperec.

Betűropi

Kisiskolások, gyerekek kedvence lehet a betűropi, amely társasági élménnyé emelheti a közös nassolást. Az ABC-betűinek elsajátítása fontos része az elsősök tanulmányainak. A kicsik örömmel rakosgathatják ki vele azokat a szavakat, amiket ismernek. Sőt, akár újakat is megtanulhatnak, csak hagyjuk, hogy szabadon engedjék a kreativitásukat!

Élettani hatások

Kevesen veszik számításba, de a sós nassolnivalóknak van egy nagyon fontos élettani hatása. A sós pálcika, valamint a sós kisperec kiváló nátriumforrás. Ez az elem az emberi szervezetben is megtalálható, mert csontjaink és kötőszöveteink körülbelül 80-100 grammot raktároznak el belőle. A nátrium részt vesz többek között a folyadékháztartás szabályozásában, a megfelelő izomműködésben, valamint az idegrendszerben az ingerületátviteli folyamatok, valamint a szénhidrát-anyagcsere fenntartásában. A nátrium bevitelét alapvetően a táplálkozással biztosítjuk. Előnye, hogy szinte majdnem minden élelmiszerben, így ropiban is megtalálható.

„Mérsékelt mennyiségben fogyasztva a nátrium segíthet a magas vérnyomás és a szívbetegségek kockázatának csökkentésében. De ahogy mindennél, úgy a sós ropogtatnivalóknál is fontos, hogy mértékkel fogyasszuk őket!”- tette hozzá Konkoly László.

Csipet Sós Pálcika és Perec Gyártó

A Csipet Sós Pálcika és Perec Gyártó története egészen 1992-ig nyúlik vissza. Mára a sóspálcika és sós kisperec termékek Magyarországi piacán, eladott mennyiségben, abszolút piacvezető. Túrkevei termelő üzem 2004-ben került kialakításra és mára a teljes termelés itt zajlik több mint 1900 m 2 -en közel 70 fős létszámmal. A sóspálcikák hagyományos vágott technológiával készülnek, magyar ízlésvilág az így készült rágcsálnivalók ízét és textúráját jobban szereti.