Kezdőlap ÉT-TRENDEK Az otthoni kávéfőzés művészete

Az otthoni kávéfőzés művészete

Budapest, 2024. április 9. – Aki otthonában szeretné a lehető legtöbbet kihozni a különböző aromákkal teli kávébabszemekből, annak nagy segítséget jelenthet egy olyan kávéfőző, amelynek segítségével, a kávéfőzés minden egyes lépése maximális precizitással szabályozható. A Sage SES876 BSS pontosan ilyen. Bemutatjuk az otthoni kávéfőzés művészetét!

Az emberiség történetében hosszú ideje fontos szerepet tölt be a kávé. Ezt a növényt eredetileg időszámításunk előtt 800 évvel fedezték fel Etiópiában. Nem csupán italként voltismert, régen ugyanis a kávécserje piros gyümölcsét ételként fogyasztották. A kávébablényegében ennek a gyümölcsnek a magja, amit különböző eljárásokkal pörkölnek ki.

Volt idő azonban, amikor a kávé sorsra veszélybe került. 1511-ben Mekkában úgy gondolták, hogy túlzott serkentő hatása miatt veszélyes, ezért be kell tiltani. Később olasz papok tulajdonítottak neki sátáni erőt. A XVI. században viszont VII. Kelemen pápa annyira szeretett kávézni, hogy feloldotta a fogyasztására vonatkozó tilalmat és 1600-ban megkeresztelte a kávét.

Ismerje meg a Sage SES876 BSS Barista Express Impress készüléket, hogy felfedje a kávéfőzés művészetének titkait. Nem csupán egy eszközként funkcionál a kávéfőzés során, hanem valódi élményt is nyújt, kortól és kávékedvelő attitűdtől függetlenül. Az elegancia, a teljesítmény és precizitás ötvözete gondoskodik arról, hogy minden egyes csészényi kávé tökéletes legyen, és a legfinomabb aromákat és cremat-t varázsolja a csészébe. A 33 cm széles, 38 cm mély és 41 cm magas készülék rozsdamentes acélházzal rendelkezik.

A 25 különböző őrlési beállítási szint garantálja az egész életen át tartó kísérletezést, hogy mindig az ellenállhatatlan kávét készítsen el. Kétféle szűrővel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik mind a frissen őrölt, mind pedig a már megőrölt kávé tökéletes elkészítését. A szimpla fenekű szűrőt a friss őrleményekhez, míg a dupla fenekűt a már megőrölt kávéhoz javasolt használni. A Sage egy, illetve két csészényi kávé lefőzéséhez szükséges szűrőt egyaránt biztosít a géphez. Az alacsony nyomású előfőző rendszer a kávé aromájának tökéletes kivonását biztosítja, így már 8-12 másodperc elteltével megjelenhetnek a mézhez hasonló állagú kávécseppek a csészében. Ezáltal a Sage SES876 BSS Barista Express Impress minden igényt kielégít, és lehetőséget ad arra, hogy a kávékedvelők bármikor élvezhessék a tökéletes kávé ízét.

Az ideális eszpresszó elkészítésénél kulcsfontosságú a megfelelő tömörítés. A kávéfőző oldalán található skála segítségével könnyedén beállítható az őrölt kávé megfelelő tömörítési szintje, hogy mindig a legjobb ízvilágot érje el. A szűrő tömörítése a gép oldalán található tamperáló kar segítségével történik, melynek eredményeként a szmájli mellett villódzó fény jelzi, ha folyamat sikeresen befejeződött. Amennyiben nem elegendő az őrleménymennyisége, azt a készülék automatikusan jelezni fogja a DOSE gomb villogásával. Ennek megnyomásával a gép még egy kisebb mennyiséget adagol a szűrőbe.

Ha valaki a tejes kávéköltemények szerelmese, a kávégép oldalán található gőzkarral könnyedén elvégezheti a tejhabosítást. A tökéletes állagú mikrobuborékos tejhab érdekében mindig friss és hideg tej használata javasolt.

Mint minden professzionális kávéfőzőnél, a rendszeres karbantartás nélkülözhetetlen. A Barista Impress Express-nél is oda kell figyelni a rendszeres karbantartásra, hiszen a vízkő lerakódhat a kávéfőző belső részein. Ha valaki háromhavonta cseréli a vízszűrőt, akkor csökkentheti a vízkőmentesítés szükségességét. A beépített vízkőmentesítési program gyorsan és egyszerűen elvégezhető művelet.

Az ausztrál gyártó nemcsak praktikussá, hanem élménnyé varázsolja az otthoni kávéfőzést,lehetővé téve gondtalan és izgalmas kísérletezést.

Sage

A Sage márka 2018-ban váltotta fel a Catler márkanevet, de az innovációs és gyártási háttér nem változott. A prémium kialakítású kisháztartási gépek hazája továbbra is Ausztrália, azon belül a Breville-csoport, amely minden egyes készülék megalkotásakor a hosszú élettartamot és a vásárlók használat közbeni maximális komfortérzetét tartja szem előtt. Ez teszi a Sage készülékeket időtállóvá és klasszissá, legyen szó grillezésről, mixelésről, vagy kávéfőzésről.