Kezdőlap Események Újabb Quaestor tüntetés, ezúttal a Fidesz országjárásának kecskeméti állomásán

Újabb Quaestor tüntetés, ezúttal a Fidesz országjárásának kecskeméti állomásán

Május 2- án háromhetes országjárásba kezdett a Fidesz, amelynek fő témái a Nemzeti Konzultáción feltett kérdéseken alapszanak. A kampány során közel 130 helyszínen tartanak nyilvános fórumot, amelynek keretében a képviselők szeretnék megismertetni a kormány álláspontját a választókkal, hogy további támogatókra találjanak. Az országjárás ma délután érkezett el kecskeméti állomásához, ahol Dr. Szabó László parlamenti államtitkár, külügyminiszter- helyettes tartott előadást a Piarista Gimnáziumban.

Az eseménnyel párhuzamosan a Demokratikus Koalíció és az MSZP kecskeméti szervezete a Quaestor Károsultakkal összefogva demonstrációt szervezett a gimnázium előtti téren. A demonstrációval arra kívánják felhívni a figyelmet, hogyan befolyásolja a választókat a kormány.

„Mi a Demokratikus Koalíció képviseletében vagyunk itt és a Quaestorosokkal közösen szerveztük ezt a megmozdulást, azért, hogy hangot adjunk annak, hogy nem értünk egyet a jelenleg regnáló kormány politizálásával. Véleményem szerint Orbán Viktor képzelt démonokkal harcol, képzelt ellenségeknek hirdet szabadságharcot. Brüsszelben vert harcosként, itt Magyarországon pedig nemzeti hősként szónokol. Szijjártó Pétert vártuk, de mint meg tudtuk nem Ő érkezett meg. Én azt gondolom, hogy a Nemzeti Konzultációs levélnek- amiről ez az előadás szól- abszolút egyetlen egy szava sem igaz, valótlanságokat tartalmaz, megtévesztő kérdéseket tesz fel a lakosságnak.

Én egy másik oldalról közelítem meg ezt az egész dolgot, ma Magyarországon körülbelül 8 millió választó polgár él és a Fidesz információi szerint körülbelül 1 millió levél érkezett vissza. Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy körülbelül 12,5 % a magyar választó polgároknak az, aki igent mond Orbán Viktor politikájára és körülbelül 87,5 % pedig elutasítja Orbán Viktor politikáját”- nyilatkozta Szőkéné Kopping Rita, a Kecskeméti Demokratikus Koalíció elnöke.

Egy tüntető hölgy pedig a következőket mondta Szerkesztőségünknek:

Én személy szerint 2010 február óta vagyok vagy voltam a Quaestor ügyfele és még a kevés nyugdíjamból is hagytam bent körülbelül 30- 40 ezer forintot, azért, hogy hagy szaporodjon. Van két unokám és szeretnék segíteni rajtuk, mert ha én még jobban megöregszem és beteg leszek, akkor nekem is lenne, akik segítsenek rajtam. Azt a pénzt a férjemmel kerestük meg, úgy, hogy 3000 m2 földön dolgoztunk a munkánk mellett, és zöldségeket árultunk 25 éven keresztül. Nem adják vissza, illetve adtak belőle vissza, de még körülbelül 3 millióval tartoznak, nagyon sokan jártak még így.”