Kezdőlap Események Legyünk biztonságban nyaralás közben is!

Legyünk biztonságban nyaralás közben is!

Az egy hónap – egy téma a biztonságos internethasználatért kampány keretében sajtótájékoztatót tartottak a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren.

A nyári szabadságok idején a saját és családtagjaink testi épsége mellett mobileszközeink és az internethasználat biztonságára is figyelmet kell fordítani. Az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési kampányának júniusi témája kapcsán tartott sajtótájékoztatón Németh Ágnes rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője a mobileszközök ellopásának vagy elvesztésének megelőzése mellett felhívta a nyaralók figyelmét az eszközökön tárolt adatok védelmére, az ingyenes WIFI-hozzáférések és a nyilvános számítógépek veszélyeire is.

Az eseményen Pozsgai Tamás rendőr őrnagy, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság Határrendészeti Osztályának vezetője ismertette a kiutazáshoz szükséges úti okmányokat, valamint azok ellenőrzésének folyamatát, míg Kurucz László, a Budapest Airport Zrt. helyettes szóvivője az utazóközönség számára néhány nyaraláskor és utazáskor használatos, praktikus javaslatot adott.

A rendőrség bűnmegelőzési tanácsait, javaslatait a téma kapcsán a közleményünkhöz csatolt tájékoztató anyagban olvashatják.

biztonságban_utazás_közben.pdf  infografika.pdf