Kezdőlap Események Megkezdődött a III. Tojásfesztivál Kecskemét Főterén

Megkezdődött a III. Tojásfesztivál Kecskemét Főterén

A mai nappal kezdődött meg az országos Tojás Sokadalom Kecskeméten, amely egészen vasárnapig kínál színes programokat minden korosztálynak.

Délután két órától hat óráig „Kodály kedvenc tojásos ételének” megfőzésével rekordkísérlet kezdődött, hiszen a lecsós pörkölthöz közel 200 tojást használtak fel, amelyet meg is kóstolhatnak majd az érdeklődők.

Senkinek nem kellett attól tartania, hogy unatkozni fog, amíg az ételre vár, ugyanis két órától a kilátogatók Markó Ákos klasszikus gitár műsorának lehettek szem és fül tanúi, majd Radics Sándor cimbalomművész koncertjét hallgathatták végig. Egy körülbelül fél órás szünetet követően a Fourtissimo zenekar A Kuna testvérek útja itthon című műsora következett.

Fél hatkor került sor a háromnapos fesztivál megnyitójára, ahol Salacz László országgyűlési képviselő, valamint Thury Attila, a Magyar Tojóhibrid- tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének elnökhelyettese köszöntötte a jelenlévőket. A fesztivált Dr. Mezei Dávid Csaba agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős államtitkár nyitotta meg.

A megnyitót követően a Református Általános Iskola 5. osztályos diákjainak A kakas gyémánt félkrajcárja című daljátéka következett, amit a későbbiekben a Mystery Gang és a Spontán Blues Band koncertje követ.

A Főtéren egész nap kézműves foglalkozások, vásárok, népi fajátékok, szalmajátszótér várja a gyerekeket és családokat.