Kezdőlap Események Lajosmizse is részt vesz a Zöld Város Programban

Lajosmizse is részt vesz a Zöld Város Programban

Lajosmizse évek óta meghatározó, folyamatosan fejlődő városként van jelen Bács-Kiskun megye életében, így nem a véletlen műve, hogy 2017-ben is több – a tavalyi év folyamán benyújtott – pályázat került pozitív elbírálásra.

 

Basky András, Lajosmizse polgármestere az Alföldi Régió Magazinnak adott interjúja során összefoglalta a város idei tevékenységét, az elnyert pályázatok kivitelezési folyamatát, valamint kitért az augusztus 18. és 20. között megrendezésre került Lajosmizsei Napokra is, amely a település legnagyobb ünnepeként ismét hatalmas sikert aratott.

Továbbra is az előrehaladás a cél

Lajosmizse költségvetését illetően hatalmas előny, hogy a városunk évek óta adósság nélkül gazdálkodik, így két alkalommal kaptunk 200 millió forintot, amelyből a második résznek a felhasználása hamarosan megtörténik.

Ebből az összegből szeretnénk megvalósítani a főút mentén a Pennytől a Református Templomig a belterületi járdaszakasz felújítását, a belvíz-elvezető csatorna egy részének a korszerűsítését, a fennmaradó összegből pedig egyes utcák felújítását.

Hatalmas beruházási időszak következik

Nemrég kaptuk meg az értesítőt, miszerint két TOP-os pályázatot is elnyertünk óvodafejlesztésre, illetve a Zöld Város Projekt megvalósítására.
Az óvodafejlesztési projekt keretein belül 150 millió forintos támogatással újítjuk fel három óvodánk vizesblokkját, burkolatát és világítását, a központi óvodánál pedig egy pancsolómedencét is ki fogunk alakítani a gyermekek számára. Felújításra kerül a Központi Óvodai konyhája és a kerítése is.

Zöld Város Projektünk hatalmas lépés városunk jövőjét illetően, ugyanis a mintegy 860 millió forintos támogatás lehetővé teszi Lajosmizse központi tereinek a zöldítését, fejlesztését, a rekreációhoz az egészséges életmódhoz való kapcsolódását. A program magában foglalja a helyi iskola környékének, kiemelten a tó körüli területnek a rendezését, a közvilágítás kiépítését, egy tanösvény, futópálya, játszótér, valamint egy színpad kialakítását. Szeretnénk, ha az emberek ide látogatva jól éreznék magukat és kikapcsolódhatnának.

Ezen pályázat keretében kerül sor a Városház tér, illetve a Szabadság tér felújítására, de kiemelten kezeljük a piac és a buszmegállók korszerűsítését, fejlesztését is.

Településünk fontosnak tartja a leszakadó városrészen lakók megsegítését, így egy 60 millió forintos támogatás keretében tartalmas programokat szervezünk az ott élőknek.

Remek szórakozási lehetőség a Lajosmizsei Napokon

Rendezvényeink közül kiemelkedő a komoly tradícióra visszatekintő, idén augusztus 18-20. között megrendezésre kerülő Lajosmizsei Napok rendezvénysorozatunk, ahová minden évben nagyszabású programokkal készülünk.
Idén is lesz főzőverseny, tűzijáték és táncház, ráadásul a sztárfellépők sem hiányozhatnak majd, akik izgalmas kikapcsolódást nyújtanak mind a helyi és a környékbeli lakosok számára.