Kezdőlap Események 75 érmet szereztek eddig sportolóink a valaha volt legjobb FINA Masters VB-n!

75 érmet szereztek eddig sportolóink a valaha volt legjobb FINA Masters VB-n!

Minden idők legjobb FINA Masters Világbajnokságának utolsó két napja előtt állunk – emelte ki Ed Evelly, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) Masters bizottságának elnöke a FINA és a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító NKft. mai sajtótájékoztatóján.  A FINA Masters VB-n eddig 30 arany-, 24 ezüst-, és 21 bronzérmet szereztek a különböző sportágakban a magyar masters sportolók. A hétvégi úszódöntőket követően a záróünnepség augusztus 20-án, 19.30 órakor kezdődik a Margitszigeti Atlétikai Centrumban.

Dr. Julio C. Maglione, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) elnöke a sajtótájékoztatón kiemelte, a 17. FINA Világbajnokság záróünnepségén úgy fogalmazott, Magyarország minden idők legjobb vizes VB-jét rendezte. Azóta számos ország vezetője, számtalan sportoló erősítette meg, helyes volt az akkori kijelentése. „Biztos vagyok abban, hogy az évszázados hagyományokkal rendelkező magyar úszó- és vízilabda-sportnak további lendületet ad ez a fantasztikus siker. A világbajnokságra felépült új Duna Aréna, az újjávarázsolt Hajós Alfréd uszoda és a további létesítmények évtizedeken keresztül számtalan fiatal és idős úszónak, vízilabdázónak, műugrónak és szinkronúszónak biztosítják majd a sportolás semmihez sem hasonlítható élményét” – fogalmazott beszédében Dr. Julio C. Maglione, aki hangsúlyozta: „Úgy vélem Magyarország csodát tett azzal, hogy rövid két év alatt kialakította a versenyhelyszíneket és megszervezte a világbajnokságot.

Mohamed Diop, FINA Bureau Masters Liaison tagja felszólalásában elmondta, minden korábbi várakozását felülmúlta, amit a Hajós Alfréd Uszodában a vízilabda mérkőzések alatt tapasztalt. Közel 5000 szurkoló követte már a csoportmérkőzéseket is, de a döntőn még ennél is többen szurkoltak. Kiemelte: „Bár még két nap hátra van, de megelőlegezhető, hogy ilyen csodálatos FINA Masters világbajnokságot még soha nem láthattunk.”

A valaha volt eddigi legjobb FINA Masters világbajnokság utolsó két napja előtt állunk – emelte ki szintén beszédében Ed Evelly, FINA Masters bizottság elnöke. Elmondta, a szinkronúszók olyan gyönyörű környezetben és körülmények között versenyezhettek, amihez fogható korábban nem állt a rendelkezésükre, és a vízilabdázók mérkőzéseit kísérő hihetetlen hangulattal sem találkozhattak soha korábban a masters sportolók. A műugrók, az úszók mind azt hangoztatták, hogy csodálatosan érezték magukat Budapesten. Beszédében úgy fogalmazott: „A létesítmények mellett pedig legalább ilyen fontos beszélni a budapestiekről, a magyarokról, akik tárt karokkal fogadtak bennünket. Szeretném megköszönni az önkénteseknek és a hivatalos munkatársaknak, hogy létrehozták ezt a csodálatos VB-t.”

Végighallgatva a korábbi beszédeket úgy érzem, érdemes volt megrendezni” – foglalta össze tömören gondolatait a rendezvényenGyárfás Tamás, a FINA végrehajtó-bizottságának tagja.

Szántó Éva, a BP2017 Nkft. ügyvezetője a sajtótájékoztatón elmondta, közel 10000 sportoló látogatott hazánkba a Masters VB-re, csak ma a Duna Arénában a váltóversenyeken 1050 csapat 4200 úszója állt rajtkőre. A magyar masters sportolók pedig eddig összesen 30 arany-, 24 ezüst-, és 21 bronzérmet szereztek a különböző sportágakban és versenyszámokban. Az úszóversenyek még két napig folytatódnak, a sportág küzdelmeivel zárul a 17. Masters Világbajnokság, a záróünnepség pedig augusztus 20-án, 19.30 órakor veszi kezdetét a Margitszigeti Atlétikai Centrumban.