Kezdőlap Sport Karatemester előadása a Wojtylába

Karatemester előadása a Wojtylába

  1. október 4-én, szerdán 11 órakor a Wojtyla Barátságközpont vendégül látta Prikkel Antalt, aki már több mint egy évtizede segíti a Ház lakóit. Prikkel Antal amellett, hogy Szentkirályon saját vállalkozást vezet – melynek fő profilja a vízautomaták, valamint ballonos vizek előállítása –, 5 danos karatemester, valamint 1 danos szamuráj kardforgató fokozattal is büszkélkedhet. Élményeiről mesélt a vendégeknek, hiszen a vállalkozásának köszönhetően 2015 októberében elkísérhette a Magyar Karate Válogatott csapatát Tokióba, a karate hazájába.

Prikkel Antal 33 évvel ezelőtt, 14 évesen ismerkedett meg a karate izgalmas világával Kecskeméten. Mindig is nagy álma volt, hogy egyszer kijusson Japánba, és az ott szerzett tudást, tapasztalatokat átadhassa saját egyesületének, amely már 26 éve várja a harc szerelmeseit Szentkirályon.

30 év türelmes várakozás, rengeteg gyakorlás, ismeretek beszerzése megteremte a gyümölcsét, ugyanis 2015 októberében két hetet tölthetett kint, álmai városában. Kijutott Tokióba, Jokohamába, Kiotóba, Oszakába, valamint számtalan mesterrel, kardkováccsal találkozhatott, szentélyeket látogathatott meg.

„Amióta hazajöttem Japánból, azóta érzem, hogy megváltoztam. Nem csak az emberekhez való hozzáállásom, hanem maga a harcművészet, az oktatás, az élet értelme iránt, tehát kicsit máshogy látom a világot én is.„ – hangzott el az előadásában.

A Ház vendégeinek kihangsúlyozta mennyire fontos a hit, hiszen – elmondása szerint – ha nem hitt volna önmagába, akkor nem teljesültek volna az álmai.

„Eddig minden álmom teljesült, köztük Japán, a vállalkozásom és az, hogy a karaténak köszönhetően világszerte utazhassak.”- mondta Prikkel Antal.