Kezdőlap Események XX. Húsfőző Fesztivál és Falunap Kunszálláson

XX. Húsfőző Fesztivál és Falunap Kunszálláson

 

Szeptembertől veszi kezdetét az az időszak, amikor hangulatos falunapokkal, szüreti fesztiválokkal, különféle gasztro napokkal készülnek a falvak. Ezek a hagyományos rendezvények kihagyhatatlanok a vénasszonyok nyarán, hiszen egytől egyig tartalmas szórakozást ígérnek mindazok számára, akik a falusi atmoszférát kedvelik.

Szeptember 1-én Kunszálláson, a minden évben különleges élményt nyújtó XX. Húsfőző Fesztivál és Falunap csalogatja a kikapcsolódni és a finom ételekre vágyó vendégeket, ahol idén is színes programok kavalkádja vár minden érdeklődőt.

Ezen a napon a falu szinte minden lakosa és elszármazottja örömmel érkezik a fesztiválra, de még a környező településekről, városokról is sokan ellátogatnak Kunszállásra ezen a napon és együtt ünnepelnek a barátaik társaságában. A székelyföldi testvérfalu, Agyagfalva küldöttsége – akik a főzőversenyen is részt vesznek – szintén tiszteletét teszi, akiknek kedves versekkel készülnek a helybeliek.

Ebben az évben immár huszadik alkalommal kerül megrendezésre a Radnai téren ez jeles esemény. A 13:00 órai ünnepélyes tűzgyújtás és a köszöntők elhangzása után mindenki fakanalat ragad, és kezdetét veszi a hangulatos főzőverseny, ahol több mint 50 bográcsban rotyognak a finomabbnál finomabb, hamisítatlan magyaros ízvilágú ételek. A főzés és a vendégek jó hangulatát 15:00 órától Patai Benő és zenekara biztosítja.

16:30-tól Matyi és a Hegedűs együttes zenés produkcióját hallhatjuk, valamint 17:15-től bemutatkoznak a néptáncosok is. Amíg a Királyi szakácsok zsűritagjainak döntésére várnak a versenyzők, addig a Papa Jazz Seven szórakoztatja koncertjével a társaságot. Az eredményhirdetésre közönségszavazással 19:00 órakor kerül sor, majd 20:15-től a magyar retro szerelmesei a Balance Band-del bulizhatnak, az este folyamán pedig Dj Csabi adja a talpalávalót.

Természetesen a gyerekek is jól érezhetik magukat ezen a napon, hiszen egész délután rodeo bika, gyermek gokartok, trambulin, arcfestés és csillám tetoválás készítés várja őket.

A belépés INGYENES!

A főzőversenyre Papp Lászlónál, a 30/218-0765 telefonszámon lehet nevezni.