Kezdőlap Hírek „ÚTMUTATÓ A BIZTONSÁGOS SZÓRAKOZÁSHOZ”

„ÚTMUTATÓ A BIZTONSÁGOS SZÓRAKOZÁSHOZ”

Drogprevenciós, biztonságos szórakozást célzó kampányt hívtak életre Kecskeméten.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és Kecskeméti Rendőrkapitányság Megelőzési és Áldozatvédelmi Alosztálya a Kecskeméti Kábítószerügyi Egyeztető Fórum támogatásával drogprevenciós, biztonságos szórakozást célzó kampányt hívott életre.

Az év végi ünnepek közeledtével a középiskolás korosztály körében előforduló alkoholfogyasztás visszaszorítását célzó, biztonságos szórakozást propagáló programot az „Útmutató a biztonságos szórakozáshoz” kiadvány segítségével közvetítik a rendőrség munkáját segítő fiatalok.

A kiadvány tartalmazza a „Bulizz biztonságosan! Party praktikák, Ha a barátodnál az alkohol győzött…, Ha rosszra fordulnak a dolgok, elsősegélynyújtás és hasznos telefonszámokat, elérhetőségek a témában.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Megelőzési és Áldozatvédelmi Alosztálya által koordinált „Hírös Kortársak” – bűnmegelőzési, prevenciós témákban kiképzett diákok – az „Útmutató a biztonságos szórakozáshoz” kiadványt célzott kortárs segítő beszélgetés keretében adják át a fiataloknak a saját oktatási intézményeikben.

A kecskeméti közösségi önkéntes szolgálatban részt vevő fiatalok 2018. december 17. és december 28. között a Malom Bevásárló Központban és Kecskemét belvárosában gyalogos prevenciós járőrszolgálati tevékenységet folytatnak, melynek keretében szóbeli interakció mellett adják át a prevenciós kiadványt a fiataloknak.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a megyeszékhelyen és vonzáskörzetén működő gyermekvédelmi szolgáltatók vezetőinek – a Kecskeméti S.O.S. Gyermekfalunak, a Szent-Ágota Területi Gyermekvédelmi Szolgáltatónak és Bács-Kiskun Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatnak – átadta az „Útmutató a biztonságos szórakozáshoz” kiadványt, hogy a nevelt fiataljaik számára az ünnepkörök megtárgyalásánál az alkoholfogyasztás visszaszorítása, biztonságos szórakozás prevenciója is hatékonyan tudjon megvalósuljon.