Kezdőlap Rendőrségi hírek GARÁZDASÁG, TESTI SÉRTÉS ÉS KÖZLEKEDÉS BIZTONSÁGA ELLENI BŰNCSELEKMÉNY

GARÁZDASÁG, TESTI SÉRTÉS ÉS KÖZLEKEDÉS BIZTONSÁGA ELLENI BŰNCSELEKMÉNY

A tiszakécskei rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A Tiszakécskei Rendőrőrs munkatársai nyomozást folytattak egy helyi testvérpárral szemben garázdaság, testi sértés és közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 40 éves férfi 2018. szeptember 2-án hajnalban egy helyi szórakozóhelyen bántalmazott több személyt. A verekedésbe a vele lévő 36 éves öccse is belekeveredett. Ő egy kést vett elő, és bátyjával együtt támadólag lépett fel.

A biztonsági őröket meglátva a testvérek elmenekültek, és eközben több személyt is – többek között egy szórakozó fiatalkorút – bántalmaztak. Volt olyan sértett, akit az elkövetők sörös üveggel ütöttek fejbe.

A rendőrök a helyszín közelében elfogták a tiszakécskei gyanúsítottakat és többrendbeli testi sértés, valamint garázdaság bűntett miatt kihallgatták. Az eljárás során ekkor még szabadlábon védekező férfiak később több, hasonló jellegű bűncselekményt is elkövettek.

Két hónappal később, 2018. november 18-án a fiatalabb férfi egy másik vendéglátóhelyen keveredett szóváltásba egy tiszaalpári lakossal. Szavai nyomatékául ekkor is egy sörösüveget használt, azzal próbálta megdobni áldozatát.

2019. január elején az idősebb gyanúsított bántalmazott egy helybélit, aki ennek következtében – az igazságügyi orvosszakértő véleménye alapján – súlyos sérülést szenvedett. Erről az esetről korábbi közleményünkben bővebben olvashatnak.

A gyanú szerint a testvérpár egy hét múlva, január 14-én a kora esti órákban a Szent Imre téren egy kukát dobott az ott közlekedő személyautóhoz, amivel hirtelen irányváltoztatásra és fékezésre kényszerítette a járművezetőt, veszélyeztetve az utasok testi épségét. A történtekről korábban részletesen beszámoltunk. A tiszakécskei nyomozók közlekedés biztonsága elleni bűntett és garázdaság vétség miatt őrizetbe vették a férfiakat.

A tiszakécskei rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.