Kezdőlap Események GONDATLANSÁGBÓL TÜZET OKOZOTT

GONDATLANSÁGBÓL TÜZET OKOZOTT

A kiskőrösi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság nyomozást folytatott gondatlan közveszély okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 62 éves helybélivel szemben.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2018. április 4-én a délutáni órákban garázsának bejáratánál egy fémhordóban száraz növényi nyesedéket égetett. A közelben tevékenykedett, amikor a garázsban lévő ruhaneműk meggyulladtak. A tüzet észlelve autójával kiállt a garázsból, és az ott lévő tárgyakat is próbálta kidobálni, hogy megakadályozza a tűz terjedését. Eközben ruhája meggyulladt, aminek következtében könnyű sérüléseket szenvedett.

Az időjárási viszonyoknak köszönhetően a tűz nagy intenzitással terjedt, ezért több garázs leégett. Ennek során különböző ingóságok, valamint két személygépkocsi rongálódott, illetve semmisült meg.

A lángokat a helyszínre érkező tűzoltók fékezték meg.

A kiskőrösi férfi a szabadtéren történő tüzelésről bejelentést nem tett, az égetéshez szükséges hatósági engedéllyel nem rendelkezett. Alkalomszerű tűzveszélyes tevékenységet végzett, azonban az oltáshoz szükséges eszközöket nem tartott készenlétben, ez a tűz továbbterjedését eredményezte, amivel az ingatlanokat, illetve a benne tárolt értékeket veszélyeztette.

A vizsgálati osztály munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.