Kezdőlap Hírek HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2019. május 23-án 0 óra és 24 óra között három esetben összesen 15 külföldi férfit tartóztattak fel Bátmonostor, Tompa és Hercegszántóközigazgatási területén. Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a szolgálatban lévő állomány Kelebia külterületén egy migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Megyénkben az elmúlt 24 órában két súlyos és két könnyű sérüléssel járó, valamint öt anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az egyenruhások.

Ezen a napon a rendőrök tizenhárom személyt fogtak el, valamint öt előállításáról intézkedtek. Közülük négyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai a délutáni órákban felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek egy 18 éves fiatalt. Az eset részleteiről korábbi közleményünkben olvashatnak.

A kecskeméti járőrök 19 óra 20 perckor a Kórhánközi úton igazoltattak egy 22 éves helybélit. Az intézkedés során megállapították, hogy a férfival szemben a Székesfehérvári Járásbíróság elfogatóparancsot bocsátott ki testi sértés vétség elkövetése miatt.

Ugyanebben az időszakban a megyeszékhelyi egyenruhások egy 21 éves férfit is igazoltattak Kecskeméten. Ekkor kiderült, hogy vele szemben a Kecskeméti Törvényszék bocsátott ki elfogatóparancsot garázdaság bűncselekmény elkövetése miatt.