Kezdőlap Gasztro „Fogd a lét és fuss!” – töretlen népszerűségnek örvend a Leves’M leves...

„Fogd a lét és fuss!” – töretlen népszerűségnek örvend a Leves’M leves bár

Kecskemét frekventált helyén, a belváros szívében üde színfoltot jelent az immár 7 éve működő Leves’M leves bár, amely a megnyitása óta kiváló minőségű levesekkel, s egyéb finomságokkal áll vendégei rendelkezésére. A Piramis Udvarházban található étterem közkedvelt hely lett a lakosság körében, sikerének „receptje” pedig, hogy – az egészséges ételek szervírozása mellett – a különleges miliőbe betérők nemcsak gasztronómiai élményben, hanem gyors-kedves kiszolgálásban is részesülnek. Tas Zoltán ügyvezető-tulajdonos számolt be a közkedvelt étterem mindennapjairól.

Egy eredeti ötlet megvalósítása

Már régóta terveztük a feleségemmel, Orosz Marinával, hogy Budapest helyett egy kisebb városba költözünk, és vendéglátósként elindítunk egy vállalkozást. A Leves’M már élt a fejünkben, már csak a helyet kellett megtalálni. Egy 15 négyzetméteres kis üzlethelyiségre esett  a választásunk.

Tudtuk mit szeretnénk kínálni, milyen értékeket képviselni, és ehhez tartjuk azóta is magunkat. Nincs leves por, ízfokozó, egyéb „nélkülözhetetlen” hozzávaló. Friss idény zöldségek-gyümölcsök vannak, helyi termelők és beszállítók, nemzetközi konyhákból szívott tapasztalat és a vendéglátás szeretete.  Úgy gondoltuk, hogy mivel országos szinten is kevés leves bárral találkoztunk, Kecskeméten pedig eggyel sem, ezért megnyitjuk ezt az érdekes, és izgalmas gasztro műhelyünket itt, a város szívében.

Egészséges ételek

Eleinte az újdonság varázsa miatt könnyedén betértek hozzánk az emberek, de – hogy a későbbiek folyamán törzsvendégekké is váljanak – olyan kiszolgálást, gasztronómiai élményt kellett prezentálnunk a számukra, hogy máskor is visszatérjenek az étterembe.

Minden tekintetben a kiváló minőség a legfontosabb számunkra, ezért az éttermünkben – a hagyományok tisztelete, a kiváló ízek harmóniája mellett – az egészséges ételekre helyezzük a fő hangsúlyt. A folyamatosan újuló étlapunkon a sokféle leves – húsos, vega, vegán, édes, hideg, meleg, fűszeres, keleties, tradicionális, magyaros, krémes, zöldséges, melyek mindegyike friss alapanyagokból, gluténmentesen, tartósítószerek nélkül, és modern receptek alapján készül – szerepelnek továbbá házi készítésű sütemények (sós, és édes piték, sajttorták), napi főételek, grillezett bagettek, illetve saláta variációk.

A levesek „receptje”

Egy igazán ínycsiklandó, kiváló minőségű, leves egyszerűen elkészíthető: szezonális hozzávalók, húsosan, vagy húsmentesen, fűszerek harmonikus kombinációja, és már kész is. Természetesen egy csipetnyi affinitás sem nélkülözhető, mindezek megspékelve egy vidám kiszolgálással. Fontos, hogy mennyire figyelmes és előzékeny a kiszolgálás, mert mostanra sokkal igényesebbek lettek a vendégek.

Télen felmelegít, nyáron lehűt

Itt minden ételnek más az íze, ami annak köszönhető, hogy nem használunk porokat, ételízesítőt, tehát a leves abból készül, amiből kell. A friss alapanyagok használta viszont azt eredményezi, hogy gyakran előfordul, hogy csupán aznap reggel alakul ki az aktuális választék.

A levesek, és egyéb finomságok megkóstolása mindazok számára ajánlott, akik különleges élményként – a benne elvihető üdítők helyett – magukkal vinnének egy pohárban levest illetve azoknak, akik egy gyors kiszolgálásra vágynak. Akik ugyanis betérnek a levesbárba, perceken belül kezükben találhatják a gőzölgő, vagy éppen hideg, de mindenképpen laktató levest, s így megízlelhetik kiváló konyhánk, szakácsaink remekműveit.

Folyamatosan bővülő választék

Miután a vendégeink kevesellték a leveseket és a süteményeket, kezdtük kibővíteni a kínálatot: jelenleg minden napra jut egy főétel, amely az egyik levessel párosítva kedvezményesen kapható. Az étlapon a salátáktól kezdve a főzelékeken, grillezett bagetteken át minden olyan étel szerepel, ami elképzelhető egy pohárban, vagy színes papírba csomagolva. Tulajdonképpen új dimenziókat nyitottunk a levesek területén, akár „4D-s levesek”-nek is nevezhetnénk az éttermet.

A vendéglátásra nem csupán munkaként, hanem életformaként tekintünk. A működés során a legfőbb vezérelvünk sem változott: mivel a Leves’M Leves bár neve az évek alatt összeforrt az egészséges ételekkel és a kiváló minőséggel továbbra is ezekre az értékekre helyezzük a legfőbb hangsúlyt.

Leves’M Leves bár

6000 Kecskemét
Csányi János u. 1-3

Tel:+36-30-66-58-893

E-mail:[email protected]

Web: www.levesmbar.hu

Facebook/Leves’M Levesbár

messenger/ Leves’M Leves bár

(írj egy Helló-t és már küldjük is az aktuális menülapot).