Kezdőlap Zenei élet Vadonatúj klippel jelentkezik Budapest Tehetséges Fiatalok díjas bandája

Vadonatúj klippel jelentkezik Budapest Tehetséges Fiatalok díjas bandája

Patocska Olivér és Barabás Dávid duója egy olyan dalt hoz nekünk, ami szembemegy a szürke hétköznapokkal, vidám dallama és bájos videóklipje pedig garantáltan mosolyt csal az arcunkra.

 

Játékos, vicces és végtelenül bájos – leginkább ezekkel a szavakkal lehetne jellemezni az OliverFromEarth legújabb szerzeményét. A srácok nem ismeretlenek a nagyközönség előtt, „A világ az enyém” című dalukat a rádiók előszeretettel pörgetik. Ez volt a szám, amivel felkerültek a 2019 legjobb Budapest-dalait tartalmazó albumra és átvehették a „Tehetséges Fiatalok” elismerést.

Az OliverFromEarth pedig megmutatja, hogy nem egylágeres banda, ugyanis itt a „Lófejű”, amit nem csak hallgatni, hanem nézni is öröm.

„Legújabb dalunkat a hétfő ihlette. Legalábbis az az érzés, amit a legtöbb ember a hétfői nappal párosít. Talán furcsa elsőre a Lófejű szó egy dalcímnek. Lófejűnek hívjuk azokat az embereket, akik a fáradtságtól, kedvtelenségtől megnyúlt arccal ugyan, de teszik a dolgukat tovább, mert tenni kell.” – magyarázza az énekes, Patocska Olivér a címválasztást.

„A klip saját rendezés, magam írtam a forgatókönyvet is. Sokat gondolkodtunk, kivel lenne célszerű dolgozni, de a jól bevált barátunk nem tudott hazautazni Londonból, így a végén úgy döntöttünk, magunk alkotjuk meg a vizuális anyagot is. A klip egy sztori, érdemes végignézni, egyrészt az apró poénok miatt, a végére pedig ott a csattanó. Érdekesség, hogy a stábunk azokból az emberekből állt össze, akikkel anno a Holnap Tali című sorozatban ismerkedtem össze, a főszereplő lány pedig a való életben is a párom.” – mesélte Olivér.

A frontembert a 2013-as X-Faktor-ban ismerhették meg a nézők a ByTheWay együttes tagjaként. A műsor történetének legsikeresebb zenekara második helyezést ért el a tehetségkutatóban, és vált a közönség egyik abszolút favoritjává. A verseny után nem sokkal Olivér kilépett a bandából, majd 2015-ben visszatért a zenei szcénába, ezúttal már Barabás Dáviddal közös formációjával. Eddig olyan dalokat jelentettek meg a srácok, mint a Fura Csével közös „Idegenek”, vagy a BLR közreműködésével készült „Vártam” és „Ne félj” című felvételek.