Kezdőlap Rendőrségi hírek TETTEN ÉRT TOLVAJOK

TETTEN ÉRT TOLVAJOK

A kunszentmiklósi rendőrök őrizetbe vették azt a két helyi férfit, akik a gyanú szerint több millió forint értékű műszaki cikket akartak ellopni.

Mint arról korábban röviden hírt adtunk, a kunszentmiklósi nyomozók őrizetbe vettek két helybélit.

A férfiak megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy 2019. november 20-án 0 óra 15 perckor megjelentek a kunszentmiklósi vasútállomáson, ahol egy tehervonat hét konténeréről lefeszítették a zárat. Az egyik vagonból – eltulajdonítási szándékkal – elkezdték lepakolni az abban szállított számítógép-monitorokat, ám eközben a rendőrök tetten érték őket. A megdézsmált rakomány összértéke meghaladja az 5.000.000 forintot.

A gyanú szerint a férfiak öt nappal korábban már sikerrel jártak ugyanezen a helyen. Ekkor három vasúti konténer zárját rongálták meg, és azokból műszaki cikkeket, plüss figurákat, ágyneműket, takarókat, gyermekjátékokat és konyhai felszereléseket tulajdonítottak el hozzávetőleg 2.000.000 forint értékben.

Az egyenruhások a 28 éves és a 41 éves helyi lakosokat előállították a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányságra. Őket a nyomozók lopás bűntette és annak kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.