Kezdőlap Események Rotary Adomány Délutánok – Kecskeméti Advent, 2019

Rotary Adomány Délutánok – Kecskeméti Advent, 2019

 
 
Ebben az évben a szokásos főtéri forraltboros kuckó közösségi találkozások alkalmai mellett a Rotary Club  Kecskemét és együttműködői egy újabb jótékonysági forma meghonosításán fáradoznak
 

Az előző hónapok szervező munkájának köszönhetően, az összefogás eredményei most  december 10-től nyolc napon át kerülhetnek a szélesebb nyilvánosság elé. Magánszemélyek és vállalkozások bizalma révén délután 16:30 és 17:00 óra kezdettel a Hírös Agóra által biztosított színpadon adják át a rotaristák a korábban megszólított kecskeméti és környék beli iskolák (pl. Arany János, Hunyadi János, Kodály ÉZI, Béke téri, a Petőfi vagy a helvéciai, ballószögi, kadafalvi, valamint a piarista és  szentimrés) vezetői, a rászorultságot jól ismerő pedagógusok segítségével kiválasztott diákoknak s családjaiknak, velük előre egyeztetett adományaikat.

Ennek szellemében december 10-én, kedden késődélután egy-egy ménteleki iskolai tanuló kap 100-100 ezer forint értékben olyan technikai segédeszközt, amely tanulmányaiban és mindennapi életében segítségül szolgál. Pénteken estig e héten még a Hunyadi János, Ballószög, a Kodály ÉZI és a Béke Általános Iskola 2-2 diákja, illetve családjuk kap  – az aznap bejelentésre kerülő szponzor  révén – támogató ajándékot,  amelyek között a számítástechnikai eszközök mellett ruhanemű, háztartási eszköz, játék és tűzifa egyaránt szerepel.

Egy kiemelkedő népzenei és táncos tehetség: Takács Emese  Mária  (Hetényegyháza) külön ajándékát a Rotary Karácsony ünnepi vacsora alkalmával veheti majd át.

december 16 és 20. között is folytatódó Rotary Adomány Délutánokon – miként már e naptól kezdődően – a megszólított és együttműködő iskolák tanulói kis műsorral szolgálnak a főtéri színpadon az érdeklődő nagyközönség örömére.