Kezdőlap Kecskemét Bagatell étterem

Bagatell étterem

Ahol csekélység a maximumot nyújtani.

Kovács Sándor több évtizede tevékenykedik chefként a gasztronómia világában, s mára már művészi színvonalra emelte ezt a sokak számára örömet nyújtó hivatást. Számtalan díj és kitüntetés jelzi sikerekben gazdag pályafutását, melyek közül kiemelkedik az olimpiai aranyérem, valamint a legnagyobb hazai szakmai elismerésnek számító Venesz-díj. A legbüszkébben mégis az adományozott mesteri címre tekint, hiszen azt az elismerést a szakmától érdemelte ki. Kecskeméti Krisztiánnal együtt aki szintén sok díjban részesült pályája során, többek között világbajnoki aranyérem, olimpiai ezüst, valamint adományozott mesteri cím birtokosa úgy döntöttek, hogy ezentúl saját éttermet működtetnek. A siker egyik receptje lehet, hogy a két kitűnő és elismert chef, hasonló elképzeléssel, ízvilággal rendelkezik, és maximálisan törekszenek a vendégek magas színvonalú kiszolgálására.

Csekély fogalmam sincs, miért ezt az érdekes nevet adták a vendéglőnek.
A Bagatell elnevezés tulajdonképpen egy csipetnyi irónia, cseppnyi merészség a részünkről. Mindenki szeret étterembe járni, és a maximumot várja el a vendéglátók részéről. Természetesen mi is megpróbáljuk a maximumot nyújtani, ami a részünkről szinte csekélység, vagyis bagatell. Akár az étterem jelmondata is lehetne, hogy maximális csekélység. A megjelenésben igyekeztünk lezseren elegáns környezetet kialakítani, olyan miliőt létrehozni, hogy a színházból betérő, ünnepi ruházatba öltözött házaspár, de az utcáról hétköznapi viseletben betérő fiatal diák egyaránt kényelmesen, jól érezze magát nálunk.

Miben kínál újdonságot a Bagatell?
A francia világra jellemző stílusban dolgozunk és tálaljuk fel az ételeinket, arra törekszünk, hogy a hagyományos magyaros ételeket modernebb formában kínáljuk a vendégek számára. Terveink között szerepel, hogy 2-3 hetente egy estén különböző nemzetek gasztronómiai kultúráját bemutatva szervírozzuk különleges ételeinket. Nagy sikert aratott a magyar, illetve görög vacsora- estünk, a közeljövőben pedig orosz, spanyol és japán nemzeti finomságokat tárunk vendégeink elé. Tudatos döntés volt részünkről, hogy viszonylag kevés étel szerepel az étlapon, így a 17 alapételünk garantáltan friss, a napi aktualitás pedig kiírva szerepel a táblán. A mindennap más-más kétfogásos chef ajánlat szintén megtalálható a felírt ebédek között.

Már a gasztronómiai költemények elnevezésétől megkívánják a vendégek az étlapon szereplő finomságokat. Melyeket ajánlja különösen figyelmükbe? Melyek megkóstolásának elmaradása jelent főben járó vétket?
A gasztronómia szerelmeseinek ajánlom a vékony szarvas- sonkát baconos, mandulás, roppanós salátával, zöldalmával tálalva, és a roston sült csirkemell royalt, aszalt paradicsomos, parajos nudlival, különleges sajtmártással. De az ínyenceknek különleges élményt nyújthat a hagyományos nemzeti ételünk, a legjobb marhaság a javából (bélszín, lábszár, borjúláb), egy magyaros étel, de modern konyhából. Nem hagyhatom ki egyik kedvencemet, a kacsalakoma combjából, melléből, májából, ahogyan csak mi készítjük, mert szintén nem mindennapi élményt jelent az elfogyasztása.

A desszerteknél ugyancsak a magyaros ízeket helyezik előtérbe?
Természetesen igen, de itt szintén francia stílusban tálaljuk azokat, még inkább kedvezve vendégeinknek, hiszen így esztétikai élményt is jelenthet a finomságok elfogyasztása. Az édességeket kedvelőknek mindenképpen megemlíteném házunk egyik specialitását, a Kecskeméti Kovács bélest, fehércsokoládés lávával. De érdemes megkóstolni a gubák gubáját, amit dióval, mákkal, gesztenyével, madártejes parféval, forró meggyel kínálunk. Aki egyszer rákap az ízére……

Csak hal(adóknak) ajánlják, vagy bárki falatozhat a tengeri és édesvízi ínyencségekből?
Természetesen mindenki megkóstolhatja ezeket a hal- és rákspecialitásokat, melyek közül kettőt emelnék ki. Igazi kuriózumnak számít az egészben sült mediterránrák, tengeri sügér jégsalátával, kemencében sült burgonyával, illetve a haltányér 3 témára (szürkeharcsa, süllőfilé, vörös tokhal).

Úgy látom, hogy az étterem kiválóan alkalmas rendezvények lebonyolítására.
Valóban így van. Szombaton és ünnepnapokon is nyitva tartó éttermünk 50 főig vállalja esküvők, bankettek, családi ünnepségek megrendezését, illetve kitelepülést különböző rendezvényekre, bálokra, céges ünnepségekre, lakodalmakra. Minden kedves vendégünket szeretettel várunk a Bagatellbe, ahol tudják: részünkről csekélység a maximumot nyújtani.